Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Bierhoff: Boldogok vagyunk, hogy Budapesten játszhatunk

2010.05.26. 13:53

Oliver Bierhoff szerint nem véletlenül választották Magyarország együttesét a német futballválogatott ellenfelének a dél-afrikai világbajnokságra való felkészülés legutolsó szakaszában.

„Olyan ellenfelet kerestünk, amely csapatunkat komoly megméretés elé állítja” - hangsúlyozta a német válogatott menedzsere abban az interjúban, amelyet a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) juttatott el az MTI-nek a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő, szombat esti barátságos találkozó előtt. – Több ok is szólt Magyarország mellett, és boldogok vagyunk, hogy szombaton Budapesten játszhatunk” - hangsúlyozta az interjúban Oliver Bierhoff.

Bierhoff szerint a német válogatott számára rendkívül fontos a szombat esti, budapesti találkozó, amelyet a világbajnokság előtti főpróbának nevezett. Emlékeztetett arra, hogy Joachim Löw szövetségi kapitánynak közvetlenül a hétvégi mérkőzés után kell kijelölnie a végleges és immár leszűkített keretet a dél-afrikai világbajnokságra.

Az interjúban Oliver Bierhoff utalt arra, hogy egy erősen megfiatalított német válogatott utazik a világbajnokságra. A legnagyobb tehetségek között a középpályás Marko Marint és Mesut Özilt említette. Emlékeztetett arra is, hogy több az olyan játékos - mint például Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Per Mertesacker, Lukas Podolski és Marcell Jansen -, aki már a 2006-os világbajnokságon is szerepelt, sőt a csatár Miroslav Klose 2002-ben is a világbajnoki csapat tagja volt.A német válogatott vb-esélyeivel kapcsolatban a menedzser derűlátóan nyilatkozott, és egyáltalán nem tartotta kizártnak, hogy Németország megszerzi negyedik világbajnoki címét. Úgy értékelte, hogy több esélyes van. Az első helyen az Európa-bajnok Spanyolországot említette, majd Brazíliát, Angliát és Argentínát is.