Kornélia
1 °C
14 °C

Drogba nélkül is erősek az elefántcsontpartiak

2010.06.14. 09:04

Cristiano Ronaldót, a portugál labdarúgó-válogatott sztárcsatárát nem érdekli, hogy az elefántcsontparti csapatban pályára lép-e ellenük Didier Drogba a dél-afrikai világbajnokságon.

„"Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel, tudjuk, hogy nagyszerű futballista, de ha nem játszik, az elefántcsontpartiak akkor is tizenegyen állnak majd szemben velünk" - utalt arra a Real Madrid támadója, hogy így is, úgy is nehéz dolguk lesz kedden Port Elizabeth-ben. - Nekünk a saját csapatunkra, saját stratégiánkra és célkitűzésünkre kell összpontosítanunk. Csak így nyerhetünk.”

Drogba június 4-én eltörte a könyökcsontját a jobb kezében, szűk egy hétre rá viszont már újra edzett. A 25 éves Ronaldo ezzel kapcsolatban még megjegyezte: egy ideje tart már a történet, hogy játszik-e vagy sem Drogba, őket azonban ez nem befolyásolhatja.

„Első célunk a nyolcaddöntőbe jutást, lehetőleg elsőként. Egyébként vélhetően a spanyolokkal kell majd összecsapnunk, de akkor sem szabad félnünk. Csapatunk mindenre készen áll. A spanyol válogatott esélyes a világbajnoki címre, de mi semmitől sem félünk. Játszani fogunk és nyerünk, vagy legalábbis megpróbálunk nyerni” - tette hozzá.