UTE-FTC: hetet elfogtak, a késelőt körözik

2011.01.05. 12:42 Módosítva: 2011.01.05. 12:48
Az őszi rangadón garázdálkodó futballhuligánok ellen csoportos garázdaság a vád, melynek büntetési tétele 5 év szabadságvesztés is lehet.

A szeptemberi 11-i Újpest-FTC mérkőzésen történtek miatt hét, garázdasággal gyanúsítható személyt állított elő a Budapesti Rendőrfőkapitányság. A meccs előtt késelő személyre országos elfogatóparancsot adtak ki. A BRFK sajtótájékoztatóján Tóth Tamás főkapitány hangsúlyozta, hogy a nézőtéri és közterületi rendbontókat elfogják, még ha hónapokkal is később is.

Az Újpest-FTC mérkőzést háromszor szakították félbe a szurkolók miatt. A mérkőzés előtt az Újpest Városközpont aluljáróban egy 17 éves fiút késeltek meg, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A BRFK a mérkőzés után 13 főt állított elő. Ellenük szabálysértés illetve garázdaság miatt indítottak eljárást. A szabálysértésért pénzbírságot szabtak ki, a csoportos garázdaság büntetési tétele 1-5 év szabadságvesztés is lehet.

A meccsen készült videófelvételeket elemezve a rendőrség szerda reggel újabb hét főt vett őrizetbe, akik az Újpest stadionban székeket törtek, dobáltak a pályára, illetve gyújtottak fel. Tovább négy főt még nem sikerült azonosítani, a nyomozás folytatódik. A most elfogott, csoportos garázdasággal gyanúsított személyek kapcsán mindenkinél egyenként mérlegelik, indokolt-e az őrizetbe vétel vagy a kényszerintézkedés. A döntésben szerepet játszik, hogy folyik-e ellenük jelenleg valamilyen eljárás.

A BRFK a késelőt is azonosította, ellene országos elfogatóparancsot adnak ki. Dr. Fülöp Valter ezredes kéri minden szurkoló segítségét a tettes kézre kerítésében. A tanúknak teljes névtelenséget ígértek.

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség Jogi- és Sajtóirodájának Vezetője azért is örül az elfogásnak, mert így minden rendbontó szurkoló számára nyilvánvalóvá válhat, hogy a büntetés elmaradhatatlan, még ha késve is következik be. A rendőrök munkáját nyomozati bravúrnak nevezte, szerinte tű a szénakazalban helyzet állt elő az aluljáróban késelő esetében. Az MLSZ fontos célja a szurkolói rendbontások felszámolása, Borbély szerint ehhez elsősorban a szurkolói anonimitást kell megszüntetni.
 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport