Géza
-12 °C
-4 °C

Idegenben gyengék vagyunk, na és?

2011.04.30. 12:26

Az utóbbi időben sokat kritizálták a Manchester United csapatát, hogy nincs olyan átütő ereje, mint korábban.

A MU mindenesetre jó eredményeket így is. BL-elődöntőbe jutottak, 2-0-ra nyerték is az első meccset a Schalke ellen, a Premier League-et vezetik, négy fordulóval a vége előtt hat pont előnyük van a Chelsea-vel szemben. Az Arsenal kilenc pont hátránnyal a harmadik.

A bajnokságot azonban mág elbukhajták, de Alex Ferguson menedzser a Guardiannek azt nyilatkozta, képesek lesznek csúcsra érni. A bajnokságban két kulcsfontoságú mérkőzésük még hátra van, az Arsenallal most vasárnap, a Chelsea-vel a jövő héten találkoznak.

"Meg akarjuk nyerni ezeket a mérkőzéseket" - mondta Ferguson. "Az emberek úgy tartják, ha az Arsenal hazai pályán megver minket, még megnyerhetik a bajnokságot, és erre a Chelsea-nek is akkor van esélye, ha legyőz minket az Old Traffordon. Ez rendben van, de én máshogy gondolom: miért ne nyerhetnénk meg mi ezeket a mérkőzéseket? Amilyen formában most vagyunk, minden esélyünk megvan erre. Ezek nem könnyű mérkőzések, de nem lesznek azok az Arsenalnak és a Chelsea-nek sem."

A Unitedet leggyakrabban idegenben mutatott formája miatt kritizálják. Könnyen lehet, hogy csúcstartó lesz a csapat, a Liverpool az 1976/77-es szezonban nyolc idegenbeli győzelemmel lett bajnok. A MU-nak pedig eddig csak öt van.

Ferguson elismerte, hogy idegenben gyengék, de arra is rámutatott, hogy otthon egészen káprázatos teljesítményt nyújtanak, náluk senki nem lőtt több gólt.

A menedzser arról is szólt, hogy míg korábban egy nagy egyéniség, mint Ronaldo vagy Rooney, vagy mostanában Chicarito vagy Valencia el tudott dönteni egy meccset, most mindennél fontosabb a csapategység. "A keddi BL-elődöntőn láthatták, milyen hatékony volt a csapat munkája, és ez az amire törekszünk. A csapategység első osztályú volt, ha bármit elérünk, azt közösen tesszük. Ez az a csapat, amelyik megnyeri a legnagyobb bajnokságokat."