Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Saját térfél: 174 passz, 1 rossz 9 perc alatt

2011.05.17. 18:23

Röhejesen ért véget a hétvégi Blackburn Rovers-Manchester United PL-mérkőzés: 1-1 után az utolsó 20 percben egyik csapat sem akart futballozni, a 75. perctől teljesen megszűnt a játék a pályán. Az eredménnyel a United bajnok volt, a hazaiak közelebb kerültek a bentmaradáshoz, így perceken át az egyik, majd a másik csapat védői passzolgatták egymásnak a labdát.

A 84.-ben került végleg a MU-hoz a labda, a Guardiannél összeszámolták, innen a lefújásig, vagyis a 93. perc végéig 174-szer passzolt manchesteri, és a próbálkozás csak egyszer tévesztett célt - Paul Scholes hibázott el egy átadást a 88. percben. A kis megszakítás után azonnal folytatódott a ManUnited játszadozása, a hazaiak nem támadtak, nyugodtan nézték őket.

bmu

A 174-ből ráadásul egy olyan passz volt, aminél mindkét unitedes az ellenfél térfelén állt: Giggs játszott vissza Carricknek a 85.-ben.

Ép ésszel mindenki véget vetett volna a blődségnek a 90. percben, de Phil Dowd bíró nem, ő bizony felmutattatta a három perc hosszabbítást. Meg is várta végig, a MU 19-edszer lett angol bajnok, a Blackburn viszont még izgulhat az utolsó fordulóban, mert az eredmények nem teljesen úgy alakultak, ahogy várták.

A MU-nak egy tétmeccse maradt, a május 28-i BL-döntő a Barcelona ellen, ami a világ egyetlen csapata, ami talán akkor is tudna ennyit passzolni, ha zavarnák.

(Aki részletesebben kíváncsi mind a 174 értelmetlen átadásra, itt csemegézhet.)