Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hétéves angol gyerek nyaralásról a Barcába

2011.07.05. 11:32

"Nem tudtuk, miért vannak ott a kissrácok, de bevették Kait. A meccs végén megkérdeztem őket, mi van itt, sokkolt, amikor azt válaszolták, a Barcelona miatt jöttek" - mesélte a The Sunnak Delaney Fifield, hogyan csöppent fia, a hétéves Kai az FC Barcelona toborzójára a család barcelonai nyaralásán. Épp a Nou Campot nézték meg, a stadion mellett ment a játék, Kai Fifield is beszállt.

Sőt, aztán a fiú egy komolyabb próbán is részt vett: "Odajött egy edző, és azt kérdezte, tudnánk-e jönni a másnapi válogatóra, ami az utolsó a szeptemberi felvételre. Mondtam, hogy a gépünk holnap indul, de erősködött, szerinte Kai nagyon nagyon jó volt, úgyhogy átfoglaltam, és visszamentünk játszani".

A kis szőke Kai Fifield kedvence a helyi csapat szupersztárja, Lionel Messi. "Kai nagy Barca és Messi-rajongó, azt mondja, egyszer itt fog játszani. Kiszámolta, hogy mire Messi visszavonul, elég idős lesz, hogy átvegye a helyét" - mesélte mosolyogva a büszke apa, aki Northampton mellől azonnal Spanyolországba költözik a családdal, ha Kait szerződteti a Barca.

"Minden apa ezt mondja, de a fiam fantasztikus játékos. Kicsi, ám gyors, remekül passzol és önzetlen. Ha beválogatják, összepakolunk, és már holnap ideköltözünk, bármibe is kerül. Ilyen esély nem jön minden nap, ráadásul az egész teljesen véletlenül történt."

Kai jelenleg várja az értesítést a Barcelona Escolától, ami az első lépés a klub híres akadémiája, a La Masia felé.