Benedek
-5 °C
5 °C

Várom Roberto Carlost, mint a karácsonyt

2011.07.08. 00:46
Az Anzsi Mahacskalával edzőtáborozó Dzsudzsák Balázs az orosz sports.ru portálnak elmesélte, milyenek az első benyomásai a csapatról.

Dzsudzsák nem tud oroszul, így a testbeszédre hagyatkozva próbál beilleszkedni. "Sajnos, kevesen beszélnek angolul, így legtöbbször gesztusokkal értetjük meg egymást. Egyik reggel jött az egyik stábtag, és próbálta elmondani, milyen mezben kell az erőnléti edzésre menni. Vicces párbeszéd volt, de a lényeg, hogy a végére megértettük egymást. Az Anzsinál mindenki nagyon barátságos, így tényleg könnyű közös nyelvet találni" - mondta Dzsudzsák. A klubvezetőkkel tolmács segítségével angolul is tud beszélni.

A szélső a vezetőedző Gadzsijevről is elmondta a véleményét. Komoly, alapos embernek ismerte meg, aki nagyon jól ismeri a focit. "Tetszik, hogy megállítja a játékot, ha szükségét látja, hogy elmagyarázzon valamit egy játékosnak vagy a csapatnak. Például elmondja, hol fusson, vagy hogy passzoljon egy játékos. Mindezt nagyon világosan közli".

Dzsudzsák reméli, augusztusban már tétmeccsen is játszhat az Anzsiban: "Várom már azt a pillanatot, nagyon türelmetlen vagyok. Szeretném bizonyítani, hogy a klub nem vesztegette el a rám fordított pénzt. Higgyék el: a motivációm rendben van."

Az Anzsi világsztárjával, Roberto Carlosszal még nem találkozott, de úgy várja már, mint egy gyerek a karácsonyt. "Ő volt a példaképem a Real Madridban, a világ legjobb balhátvéde. Nehéz elhinni, de örülök ennek a ritka lehetőségnek, hogy közvetlenül a pályán tanuljak tőle".