Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ha a Paks is kihullik, vége a kupaszezonnak

2011.08.04. 15:00
A skót csapatok is hullanak az európai kupákból, ha a Hearts nem tudja kihasználni pályaelőnyét, csak a Celtic marad. Ha a Paks is kizuhan, augusztus elejére a magyarok befejezték, még az őszt sem éli meg egyik sem.

Az EL-selejtező 3. fordulójának első, múlt csütörtöki találkozóján a skótok 1-1-es döntetlent játszottak Székesfehérváron, így kedvezőbb helyzetből várják a visszavágót.

Ugyanakkor a hétfőn menesztett Jim Jefferies helyett kedden kinevezett portugál Paulo Sergiónak a Paks elleni EL-meccs lesz az első meccse a Hearts kispadján.

"Az edzőváltás ösztönözni fogja a labdarúgókat, mindenki be akar kerülni, illetve bent akar maradni a kezdőcsapatban" - nyilatkozta Kis Károly a Paks hivatalos honlapján. "Felkészültünk az ellenfélből, ismerjük a játékosaikat, tehát ha egy-két poszton változtat is az új edző, attól még számunkra nem lesz ismeretlen egyik futballista sem."

A Paks vezetőedzője hozzátette, Vayer Gábor két sárga lapja miatt nem léphet pályára Edinburghben, ugyanakkor Csehi Tamás felépült vírusos megbetegedéséből, egyre jobb állapotban van, és Montvai Tibor is kezdi visszanyerni korábbi formáját.

"Már a hazai mérkőzésen is megtapasztalhattuk, hogy egy fizikálisan rendkívül erős csapattal állunk szemben" - mondta Kis.

"Nagyon jók a párharcokban, remekül fejelnek, és kifejezetten jól érkeznek a kapu elé. Az biztos, hogy szurkolóik támogatását élvezve, már a mérkőzés elején nagy nyomás alá fognak helyezni bennünket."

Kifakadt a Hearts elnöke

A litván Vlagyimir Romanovot az elmúlt napokban többször is bírálták azért, mert hétfőn menesztette posztjáról Jim Jefferies vezetőedzőt, kedden pedig a portugál Paulo Sergiót nevezte ki utódjául. Kiemelte: a csapat az elmúlt 15 találkozójából csak egyet nyert meg, és - ahogy fogalmazott - csak a bolondok és idióták nem tesznek fel ilyenkor kérdéseket, és nem lesznek bizalmatlanok. Most már érti, hogy Skócia miért csak a 61. helyen áll a világranglistán, és még olyan gyenge futballnemzetek is megelőzik a sorban, mint például Litvánia, Albánia vagy Gabon.

A csapat vasárnap hazai környezetben szenvedett 1-0-ás vereséget a Dundee Unitedtől, így - beleértve az előző évadot - március 19., azaz tizenegy meccs óta nem tudott nyerni a bajnokságban. Jefferies összesen 61 mérkőzésen dirigálta a csapatot, és 25 győzelmet ért el.

A szakvezető azt mondta, le kell zárniuk a széleket, hogy a skótok minél kevesebbszer ívelhessenek a kapu elé, ugyanakkor a beadásoknál keményen fel kell vállalniuk a párharcokat. "Szervezetten és masszívan kell védekeznünk, valamint partiban kell lennünk dinamikában, gyorsaságban és gondolkodásban" - tette hozzá Kis.

"Csak akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha a mérkőzés egyes periódusaiban mi tudunk dominálni. Nincs két egyforma összecsapás, de az előző körben, a Tromsö ellen idegenben megvívott találkozó erőt adhat nekünk."

A mérkőzés csütörtökön 20:45 órakor kezdődik - tévéközvetítés nincs -, a játékvezető a lengyel Robert Malek lesz. A Ferencváros László Csabával legyőzte idegenben 1-0-ra a skót csapatot, később a szakvezető ennek köszönhette, hogy szerződést kapott.

Az MVM Paks várható kezdőcsapata:

Csernyánszki Norbert - Heffler Tibor, Éger László, Gévay Zsolt, Szabó János - Bartha László, Böde Dániel, Fiola Attila, Nagy István - Kiss Tamás, Montvai Tibor