Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A becsiccsentett Kubala azt hitte, Madridba igazol

2011.10.13. 16:48 Módosítva: 2015.05.17. 03:32

A Barcelona magyar legendáját egy spanyol túrán szemelte ki magának Pepe Samitier, a klub akkori edzője. Kubalát a Real Madrid is akarta, hovatovább a játékos még úton Barcelona felé, a vonaton is azt hitte, Madridba utaznak. Akkor már kicsit be is volt rúgva, írja az ESPN annak okán, hogy két hete Messi beérte őt a katalán klub góllövő listáján.

Kubala László
Kubala László

Kubala László 1950 nyarán akkori csapatával, a Hungáriával (amely a kommunizmus elől elmenekült játékosokból állt) túrázott Spanyolországban. A csapat elverte a vb-re készülő spanyol válogatottat, 4:2-re a Real Madridot is megverték, továbbá az Espanyolt. A Realnál és a Barcelonánál is ekkor figyeltek fel rá.

Eneique Llaudet, a Barcelona akkori elnöke úgy emlékezett vissza, hogy Kubala úgy jött Spanyolországba, hogy a Real Madridhoz igazol, de mivel be volt csiccsentve, nem volt teljesen képben. Zavartan meg is kérdezte Samitiert: "Hé, nem Madridba megyünk?" Az edző erre igennel válaszolt, erre Kubala visszakérdezett: "De a táblán Barcelona van!" Samitier erre csak annyit mondott: "Ne aggódj, megyünk a klubhoz."

Amikor kijózanodott, kimutatta tárgyalási készségét, a Real Madridtól kapott szerződéstervezetet visszautasította, és megkérte a katalánokat, hogy kössenek vele szerződést. Ezzel ő lett a klub történetének addig legjobban fizetett játékosa.

Így kezdődött tízéves karrierje a klubnál, ahol végül a klub történetének második legjobb góllövője lett - Messi nemrég érte be -, a klub centenáriumi ünnepségén szobrot kapott a Camp Nou előtt és az évszázad legjobb Barca-játékosának is megválaszották.