Speed a foci fantasztikus nagykövete volt

2011.11.28. 17:46

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke azt mondta: a vasárnap 42 évesen elhunyt Gary Speed példakép és a sportág nagykövete volt. "Ritka tehetséges játékos volt, aki nagyszerűen szolgálta egyesületeit és hazáját" - írta a walesi szövetségnek küldött levelében a sportvezető.

"Mindig is mintaszerű profiként és a futball fantasztikus nagyköveteként fogunk rá emlékezni" - fogalmazott Blatter. Az elhunyt iránti tiszteletből hétfőn félárbocra eresztették a walesi és a FIFA-zászlót a szervezet zürichi székházán.

Speed játékosként 85-szörös válogatott volt, ami a mezőnyjátékosokat tekintve walesi rekord. Játszott a Leeds United, az Everton, a Newcastle United, a Bolton Wanderers és a Sheffield United színeiben. Ő volt az első, aki legalább 500 mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben. A PL-szereplésre vonatkozó rekordját (535) a kapus David James múlta felül 2009-ben.

2010-ben visszavonult, utolsó klubjánál, a Sheffield Unitednél kezdett vezetőedzőként dolgozni, majd tavaly decemberben a walesi szövetség kivásárolta, hogy ő irányítsa a válogatottat, amely vezetésével tíz mérkőzést játszott, és ebből ötöt megnyert.

Speed vasárnap felakasztotta magát az angliai Chesterben lévő lakásában. Öngyilkosságának oka egyelőre ismeretlen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport