Lehel
17 °C
27 °C

Hibátlan Barca, Real a Clásico előtt

2011.12.03. 20:18
Mourinho csapata most nem parádézott, de a végére könnyedén, 3-0-ra verte idegenben a Sporting Gijónt. A Barcelona is simán nyert, otthon rúgtak ötöt a Levanténak.

A Gijón nem adta könnyen magát, az első valamirevaló madridi helyzetre a 19. percig kellett várni, Di María távolról próbálkozott.

A 35. percben aztán az argentin szélső szerezte meg a vezetést. Egy labdaátvétel után dekázgatott kicsit, de eladta, Suárezhez került a labda, aki ugyancsak eladta, így Di María mehetett el a szélen. Mindenki azt várta, beadás lesz, de bal külsővel, éles szögből rárúgta, bejött neki.

Több gól már nem esett az első félidőben, a második madridi találatra a 64. percig kellett várni. A hatalmas kedvvel játszó Di María ugratta ki Ronaldót a jobb oldalon, a portugál elvitte a kapus mellett és bepasszolta.

A 92. percben Marcelo is betalált, Benzema cselezett befelé, aztán valószínűleg tudatosan hagyta Marcelónak a labdát, aki egy csel után kilőtte a hosszút.

A Real Madrid ezzel zsinórban a tizedik győzelmét szerezte.

A Barcelona folytatta otthoni sorozatát, idén még gólt sem kaptak hazai pályán.

Gyorsan jött a vezetés, a negyedik percben Messi passzát Iniesta sarkalta Fabregas elé, aki a jobb alsóba lőtt. A 33. percben Fabregas duplázott, Xavi szabadrúgását csúsztatta a hosszúba, Del Horno maradt le róla.

Nem sokkal később Puyolt váltotta Alves, a csapatkapitány pár perccel korábban összefejelt egy valenciaival, valószínűleg ezért kellett cserét kérnie. A 37. percben a fiatal Cuenca is betalált, Messire figyeltek a védők, de ő Iniestához passzolt, aki tovább tette, Cuenca jobbal a hosszúba lőtt. A Levante nem tudott mit kezdeni Messiékkel, a félidő végére négy védőből három is sárgát kapott.

Az 56. percben Messi is gólt szerzett, Alves kiugratását passzolta el a kapus mellett. Öt perccel később Messi passzát Alexis Sánchez vette le a tizenhatoson belül, egy csel után félfordulatból emelt a kapura. Zseniális mozdulat volt, még akkor is, ha a labda megpattant Del Hornón, mielőtt a felső kapufáról bevágódott volna. A meccs helyzetét Messi hagyta ki, a 76. percben Alexis Sánchez csúsztatott fejesét lőtte mellé kapásból, senkitől nem zavartatva, négy méterről.

A jövő szombati Real Madrid-Barcelona előtt három pont a különbség Mourinhóék javára, Messiék egyel többet is játszottak.

Spanyol bajnokság, 15. forduló

Sporting Gijón–Real Madrid 0–3 (0-1)

gól: Di María 34., C. Ronaldo 64., Marcelo 90.)

Racing Santander–Villareal 1–0 (1-0)

gól: Stuani 27.

Barcelona–Levante 5–0 (3-0)

gól: Fabregas 4., 33., Cuenca 37., Messi 55., A. Sánchez 61.

Valencia-Espanyol 2-1 (1-0)

gól: Alberto Costa (6., 11-esből), Roberto Soldado (80.), illetve Hector Moreno (69.)