Lehel
17 °C
27 °C

Meghökkentő adatok a Clasico előtt

2011.12.10. 12:42

Vessük össze a szombati klasszikusra a Real Madrid és a Barcelona lőtt, illetve kapott góljait, és megkapjuk stratégiájukat.

A Madrid 3 ponttal vezeti a bajnokságot, 49 gólt szerzett, csak tizet kapott. Játéka sokrétű, a 49-ből 24 ment felállt védelem elleni akcióból, 14 kontrából, 6 büntetőből, 3 szöglet, kettő szabadrúgás után. Meglepő, de a bajnokságban a Real közvetlenül szabadrúgásból nem talált be. (C. Ronaldo két hete a válogatottban megmutatta, azért még képes rá.)

A Barca 47-7-tel áll, támadójátéka egysíkúbb: 37 felállt védelem ellen - ugye ellenük már senki támad ki -, kontrából mindössze háromszor tudtak betalálni. Négy ment szabadrúgás után, de náluk is csak egy közvetlenül a pontrúgásból. Kétszer öngólhoz jutottak, és mindössze egyszer lőttek be büntetőt, igaz öszesen kettőt kaptak. A Barca szöglet után sosem szerzett gólt, igaz, ez azért is van, mert legtöbbször kisszögletet alkalmaznak, amiből akciót vezetnek.

Támadásban

A Realnak nem csak támadásban, de védekezésben sincs öngólja, ötször viszont átjátszották felállt védelmét a 10 kapott gólból. Háromszor lekontrázták őket, egyet-egyet szedtek be szabad, illetve szöglet után.

A Barca felállt védelme mindössze egy gólt kapott, háromszor lekontrázták, kétszer öngólt rúgott, a maradék egy szöglet után esett.

Egyik csapat sem kapott gólt büntetőből, vagyis védőik kvázi sosem szabálytalankodnak a tizenhatoson belül.

Védekezésben

Szombatra mindebből - elméletileg - arra következtethetünk, hogy a Barcánál lesz a labda, a Real kontrára törekedhet, ami a fenti számokat nézve nem is rossz neki, főleg, hogy a Barca kontrából kapta góljai majdnem felét, még ha ez csak hármat is jelent.

Ráadásul a Barcelona otthon egyetlen gólt sem kapott, mind a hetet idegenben szedte be: hatszor játszott vendégségben, négyszer kapott gólt, háromszor kettőt is - Real Sociedad, Valencia, Athletic Bilbao. A Getafénál csak egyet, mégis azt a meccset veszítette el.

A Real ugyanígy egyetlen vereséggel áll eggyel kevesebb mérkőzésből, ami szintén 1-0 a Levanténál, C. Ronaldóék otthon veretlenek.

Real Madrid-Barcelona, szombat, 22.00, Sport1 és index.hu.