Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Tito Vilanova lesz a Barcelona új edzője

2012.04.27. 14:04

Pep Guardiola sajtótájékoztatón erősítette meg péntek kora délután, hogy a szezon végén elhagyja a klubot, mert "négy évig Barca-edzőnek lenni felér egy élettel", és a továbbiakban nem tudná azzal a szenvedéllyel végezni a munkáját, amit a poszt megérdemel.

Az újságírók között ülő futballistái előtt beszélt távozásának okairól, amit úgy lehetne összefoglalni, elfáradt.

A szezonból hátralévő öt meccsen, köztük az utolsón, a Spanyol Kupa döntőjén még ott lesz a kispadon, majd eddigi másodedzője és jobbkeze, Tito Vilanova veszi át a helyét - jelentette be Sandro Rosell Barcelona-elnök. Andoni Zubizarreta futballigazgató szerint "így folytatódhat legkönnyebben az a futballfilozófia és játékmodell, amit Guardiola a klubnál megvalósított".

Guardiola elmondta, már múlt októberben közölte a vezetőséggel, hogy nem kívánja folytatni, így a klubnak elég ideje volt rá, hogy gondoskodjon a pótlásáról. Vilanova kinevezését csak támogatni tudja.

A sajtó több nevet is felvetett utódjaként, de valószínűleg egyik sem merült fel az elnökségnél, mert Vilanova az egyértelmű választás. A kezdetektől Guardiola mellett dolgozott, ismeri a játékosokat, a csapatot, az ötleteket, a döntéseket pedig már eddig is elődjével konzultálva hozták meg.

"Ismerik a játékosok, tudják, milyen ember, és hogy kell vele együtt dolgozni" - indokolta Guardiola, miért választhatták Vilanovát.

A leköszönő edző állítja, pihenni akar, nem vállal máshol munkát. (Bár az ajánlatokkal ostromolni fogják.)

A szezonból hátralévő egy hónapban a cél a kupadöntő megnyerése, a meccs május 25-én, az Atletico Madrid stadionjában lesz, az ellenfél az Athletic Bilbao. Ez lesz Guardiola utolsó meccse, aztán veszi át az irányítást Vilanova.