Katalin
-2 °C
3 °C

Munkáról szólt a Videoton EL-továbbjutása

2012.07.26. 22:52 Módosítva: 2012.07.26. 23:25

A Pozsonyban kiharcolt 1-1-gyel kényelmes helyzetből várta az Európa Liga második körének visszavágóját a Videoton. A fehérváriak négy percig voltak hátrányban a Slovan ellen idegenben, Oliveira egyenlített akkor. A Slovan a hétvégi bajnokin kikapott, tehát nem egy jó formában lévő vendégcsapat érkezett.

Az utolsó öt percet leszámítva az egész meccsen nem lehetett érezni a szlovákok mindent elsöprő akaratát, hogy mindenáron tovább szeretnének jutni, igaz, Sebonek volt két helyzete az első félidőben, de abszolút egyenrangú ellenfél volt a Videoton.

A második félidő elején a játék irányítását is átvette a magyar csapat, és ha a válogatottban góllal bemutatkozó Gyurcsó Ádám higgadtabb, akkor kétszer is megszerezhette volna a vezetést.

Oliveirának a 66. percben volt egy megpattanó lövése, ami veszélyes volt, és csak kevéssel kerülte el a kaput.

A szlovák edző, a korábbi sikerkapitány, Weiss 76 percen át nem cserélt, nem kapott friss lendületet csapata, ami csak növelte a magyarok esélyét.

Az utolsó öt percet aztán megnyomta a Slovan, Bozsovics szöglet utáni öklözésekor Kopunek távolról, kapásból lőtt a 88. percben, és a kapusnak bravúrral kellett kitolnia a labdát a bal alsó sarokból. Ez volt az első olyan szlovák lövés, amelyik eltalálta a kaput.

A 91. percben ismét eltalálták a kaput a vendégek, de a pattogós kísérlet nem volt igazán erős.

Küzdelmes meccsen ment tovább a taktikusan futballozó Videoton.

„Már az elején elmondtam, hogy nagyon kemény csapat, tudnak játszani a széleken, középen és kicsiben is. Nagyon éretten játszottunk ma, köszönöm a fiúknak és a közönségnek. Tudtuk, mit kell csinálni, ha nyom az ellenfél, tudtuk, hogy mit kell tennünk, ha kicsit fáradtak voltunk. Mindenre volt reakciónk, és ez megnyugtató. Nem volt szép meccs, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk, nagyon elégedett vagyok” – értékelt Paulo Sousa az m2-nek.

„A munkáról szólt ez a mérkőzés, lezártuk a területeket, nem hagytuk, hogy jobbak legyenek. Továbbjutásra játszottunk, bejött. A Genttel egyelőre nem foglalkoztunk, de őket is ki fogjuk elemezni” – foglalta össze Sándor György.

Jegyzőkönyv

Videoton FC-Slovan Bratislava (szlovák) 0-0

Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)

Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Videoton: Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics
 
Slovan Bratislava: Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic - Sebo