Zsófia
17 °C
21 °C

Ez lehet C. Ronaldo nagy bánata

2012.09.04. 15:06
A Marca összeállítása szerint a portugál jelenleg csak a 10. legjobban fizetett focista a világon. A legtöbbet kereső az orosz bajnokságban játszik.

Cristiano Ronaldo boldogtalanságának egyik okaként emlegetik, hogy a Real Madrid vezetői egyelőre nem kezdeményezték szerződésének meghosszabbítását. A Marca összeállításából kiderül, a portugál éppen befér a tíz legjobban kereső focista közé.

A listát az Anzsi Mahacskala játékosa, Samuel Eto'o vezeti, aki tavaly igazolt az orosz bajnokságba, Dzsudzsák Balázs korábbi csapatához. A kameruni csatár a lap szerint évi 20 millió eurót keres, ezzel magasan ő a legjobban fizetett focista.

A második Ibrahimovic a nyáron került a Milantól a katari befektetők által pénzelt PSG-hez, ahova kiemelkedő szerződéssel csábították el a svédet. Évente 14,5 millió eurót kap. A támadó igyekszik megdolgozni a fizetéséért, a bajnokságban eddig csak ő rúgott gólt a párizsi klubban.

A harmadik helyen Ronaldo korábbi csapattársa, Wayne Rooney áll 13,8 millióval. Rooney mostanában nehéz időszakot él át a Manchester Unitedben. Megsérült, a csapat menedzsere, Alex Ferguson elégedetlen vele, a frissen igazolt Van Persie az ő helyére pályázik.

 Játékos  Éves fizetés
Samuel Eto'o (Anzsi Mahacskala) 20 millió euró
Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) 14,5 millió euró
Wayne Rooney (Manchester United) 13,8 millió euró
Yaya Touré (Manchester City) 13 millió euró
Sergio Kun Agüero (Manchester City) 12,5 millió euró
Didier Drogba (Sanghaj Shenhua) 12 millió euró
Fernando Torres (Chelsea) 10,8 millió euró
Dario Conca (Guangzhou Evergrande) 10,6 millió euró
Lionel Messi (FC Barcelona) 10,5 millió euró
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 10 millió euró

A Manchester Cityben játszó Yaya Touré és Agüero fizetése szintén jobb a portugálénál. A BL-győztes Didier Drogba is 12 milliós összeget tehetne zsebre Kínában, de a hírek szerint a klubnál felmerült problémák miatt távozni készül. Torres évente 10,8 milliós fizetést kap a Chelsea-től, és az Európában gyakorilatilag ismeretlen argentin támadó középpályás, Conca is többet keres Kínában. Amikor Conca 2011-ben aláírt, ő volt a világ ötödik legjobban fizetett focistája.

A nagy rivális Messi szintén megelőzi, a Marca szerint a Barcelona-sztár évente félmillió euróval visz többet haza, mint Ronaldo.

Habár az összeállításban nem szerepelnek, de Drogba klubtársa, a francia Anelka, és a Kínába, a Dalian Aerbinhez igazolt Seydou Keita is előzhetik a Real Madrid bánkódó focistáját.