Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Nagy áttörésben bízik a magyar futball

2012.09.11. 11:50
Idei legfontosabb mérkőzésére készül a magyar válogatott. Hollandiát fogadja világbajnoki selejtezőn. A múlt pénteki andorrai győzelem repítheti a csapatot, de a statisztikák nem a magyaroknak kedveznek.

Legutóbb ott jártunk, hogy a magyar futball válogatott egy nagyon sima budapesti 0-4 után Hollandiában, meglepetésre, izgalmas mérkőzésen 5-3-ra alulmaradt az Európa-bajnokságra készülő holland válogatottal szemben. Azóta a félelmetes hollandok nagyon simán kiestek az Eb-ről, rettenetesen kikaptak Belgiumtól, a játékosok összevesztek, menesztették az edzőt, és helyére visszahívták az egyszer már megbukott van Gaalt, aki annyira rendbe szedte a csapatot, hogy a világbajnoki-selejtező D csoportjának első meccsén Törökországot 2-0-ra legyőzték.

Kikből áll ez a holland keret? Annak ellenére, hogy az Eb-csalódás után gyakorlatilag a fél csapatot kicserélték, ez a válogatott a nagy esélyes. Sneijder a középpályán még mindig a világ egyik legjobb szervezője, bár kétségtelen, hogy már nem azzal a fürgeséggel, mint korábban. A holland válogatott legnagyobb erőssége a tavalyi angol gólkirály, van Persie, aki a nyári manchesteri váltás után ott folytatja, ahol tavaly az Arsenalban abbahagyta. Erős középpálya, gyilkos csatársor, a védelmet viszont nem ezekkel a jelzőkkel lehet a legjobban leírni, néha összezavarhatók.

Kedden este fél 9-kor a Puskás Stadionban a magyar válogatott pontért illetve a legoptimistábbak szerint pontokért játszik. Az elvárás akkor sem kicsi, ha a világbajnoki ezüstérmes az ellenfél. Egervári Sándor szövetségi kapitány az Eb-csoportbeli harmadik hely után a második helyet tűzte ki célul, azaz pótselejtezős helyet a brazil világbajnokságra. (A csoport első helyezettje automatikusan, a második pótselejtezőt játszva juthat a vb-re).

Egervári szerint alaposan feltérképezték a hollandokat, és bízik abban, hogy a pontot jelentő taktikát sikerült kidolgozniuk. A siker érdekében például a meccs kezdetéig nem is hozzák nyilvánosságra a kezdő 11-et.

A várható kezdő

Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Juhász, Laczkó - Varga, Elek, Koman, Dzsudzsák, Gera - Szalai Ádám

A D csoportban erős ellenfelekkel került össze a magyar csapat. A már említett Hollandián kívül Törökország, Románia és az Eb-pótselejtezőt játszó Észtország is odaérhet a vb-re, és általános vélemény az, hogy erre annak lehet a legnagyobb esélye, aki Hollandiától pontot, pontokat szerez.

A magyar csapat egyelőre vezeti csoportját, hiszen a leggyengébb válogatottal, Andorrával kezdett a múlt pénteken, és a három ponton kívül 5-0-s gólarányt is sikerült elkönyvelni. A magyar–hollanddal egyidőben Románia Andorrát, Törökország Észtországot fogadja. A következő vb-selejtezős kör október 12-én lesz, amikor Magyarországnak előbb Észtországban kell pontot szereznie, majd Törökország ellen, Budapesten.