16:00, November 29. ÉLŐ
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29. ÉLŐ
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Ellentétes félidők után igazságos döntetlen

2012.10.08. 13:21
Az első félidőben a madridiak, a másodikban a Barcelona akarata érvényesült inkább, igazságos döntetlen a Clásico vége.

Piqué nem épült föl a mérkőzésre, és Vilanova egy meglepő húzással Adrianót tette be középhátvédnek Mascherano mellé. Elöl Fabregas és Iniesta is kezdett, előbbi középen Xavi mellett, utóbbi a bal oldalon.

Első félidő

A Real feltolta a védőnégyesét a kezdőkörig, ezzel nagyon leszűkítve középpályán a területet. Nem is sikerült a katalánoknak huzamosabb ideig ott járatni a labdát, kibontakozni és támadást vezetni. Maradtak lehetőségként a mélységi beindulások, illetve a védők mögé belőtt labdák, ebből azonban nagyon keveset láttunk, és azok sem voltak elég pontosak.

A Madrid a megszerzett labdák utána azonnal ellentámadásba lendült, kihasználva az ellenfél védelmének rendezetlenségét. Hirtelenségüket bizonyítja, hogy Marcelo, Pepe és Khedira is számukra teljesen idegen helyeken bukkantak föl egy-egy kontra során.

Ha a Barcelonának sikerült hátrébb szorítani a Realt, akkor is nagyon közel egymáshoz helyezkedtek a vendégek, semmi szabad területet nem engedve a katalánoknak.

Vilanova viszont nem adja fel a széleket, mint azt Guardiolatól oly sokszor láttuk. Bár Iniesta balról befele indult, Pedro a jobb oldalon tartotta a pozícióját, és a középre záró Real-védelem mellett többször üresen kaphatta a labdát. Ebből volt Iniesta lövése is a 21. percben, illetve az egyenlítő gól is ilyen szituációból született.

A Barcelona viszont túl sok területet hagyott a madridiaknak a védősoruk és a középpályásaik között. Ebből lőtte az első gólt a Real, és ebből lőtte Benzema is kapufát két perccel később.

Ahogy az várható volt, jóval többet birtokolta a Barcelona a labdát az első félidőben, de kibontakozni nem tudtak, a Real feszes védekezése csírájában fojtotta el az akciókat.

Második félidő

Messi többször lépett vissza középpályára, és vállalkozott egyéni akciókra, ezekkel gyakran zavarba tudták hozni a Real védelmét. Egy ilyen szóló után jutott szabadrúgáshoz a Barca, amiből megszerezték a vezetést. Ezután Sanchez váltotta Fabregast, és elfoglalta a bal oldalt, Iniesta pedig behúzódott középre Xavi mellé. Innentől sokkal magabiztosabban járatta a labdát hazai csapat.

Igaz, pont egy középpályán szerzett labda utáni gyors kontrából egyenlített a Real. Továbbra is rettentő gyorsan fejlődtek föl a rendezetlen védelem ellen, több veszélyes kontrát is vezettek, azonban a jó befejezések egy kivételével elmaradtak.

Összegzés

Bár az utolsó tíz percben behúzhatta volna a meccset a Barca, akkor sem szólhattak volna egy szót sem a hazaiak, ha kétgólos előnnyel megy szünetre a Real Madrid. Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült az első félidőben. Aztán a második félidőben magához tért a Barcelona. Ehhez kellett, hogy Messi gyakrabban lépjen vissza labdákért, mélységből gyorsítson rá a védőkre, hogy Sanchez beállásával balszélsője is legyen a katalánoknak, így még jobban széthúzva a Real középső tömörülését, illetve, hogy összeállt az összeszokott Xavi-Iniesta páros középen. Két ellentétes félidő után igazságos döntetlen született a Clásicon, így maradt a nyolc pont különbség a két csapat között.  • Tippek
  • Bankszámla