Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

12 gólos, őrült meccset nyert az Arsenal

2012.10.31. 00:04

Az Arsenal 5-7-re verte a Readinget az angol ligakupában, úgy hogy a 89. percben még kétgólos hátrányban volt, majd a hosszabbításban, a 120. és 123. percben szerezte a győztes gólokat.

A Reading már a mérkőzés első 20 percében 3-0-ra vezetett. Robert már a 12. percben betalált, Koscielny a 18. percben egy óngóllal segítette az ellenfelet, majd Leigertwood fejelte be a harmadik gólt, Damian Martinez kapus ebben is benne volt, ahogy a következőben is. A 37. percben Hunt góljával már négygólos hátrányban volt a Premier Leauge-ben játszó Arsenal. A félidő előtt azonban Walcott még szépíteni tudott.

A 64. percben Giroud csökkentette még eggyel a hátrányt, de kényelmesnek tűnt a Reading kétgólos előnye. A 89. percben egy szögletből Koscielny könnyű gólt szerzett, majd az Arsenal a második félidő extra perceiből is jól jött ki. A 95. percben Walcott volt harcias, a 16-oson belül megforgatta védőjét, majd közelről keresztbe emelt.

A hosszabbításban már az Arsenal szerzett előnyt, Chamakh egy hátrahúzós, laza passzal indított akciót az oldalvonal mellől, majd a labdát visszakapva kilőtte a jobb alsó sarkot. Az Arsenal azonban nem tudta megtartani az előnyt, a 116. percben Pogrebnyak fejesével 5--5 volt.

Az Arsenal azonban elkerülte a tizenegyeseket, Arsavin húzta meg bal szélen, szinte a kapuig gyalogolt a labdával, hiába várták középen ketten is üresen, nem adta le. Lövése azonban csak a gólvonalon álló Reading-játékost találta el. Szerencséjére a kipattanót Walcott be tudta lőni a 120. percben. A Reading kitámadott az egyenlítésért, az Arsenal teljesen beszorult, képtelen volt felszabadítani. Végül az egyik előre rúgott labdára Chamakh csapott le, és átemelte a kint lévő kapus fölött.