16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Szalai antisztár, de a Mainz életbiztosítása

2012.11.09. 12:36

A Transfermarkt és a német hírügynökség, a dpa is kiemelten foglalkozik a Bundesliga góllövőlistáját holtversenyben vezető Szalai Ádámmal. A csatár elmondta, az egoizmus nem elég a gólszerzéshez.

A dpa szerint Szalai egyelőre antisztár, aki még nem szokott hozzá, hogy ráirányul a figyelem. Úgy vélik, a Mainz csatára életbiztosítás, mert ő a klub egyetlen olyan támadója, aki jó formában van.

„Ádám mindig a legagresszívebb támadó játékosunk volt. Ráadásul rátalált arra az útra, amelyen nemcsak gólszerző, hanem a csapat igazi értéke lehet" - értékelte Thomas Tuchel vezetőedző, akivel a Stuttgart utánpótlás-csapatában már dolgozott együtt Szalai, mielőtt a Real Madridhoz igazolt.

A bajnokságban nyolcgólos támadó is ugyanígy gondolkozik. „A pontok fontosabbak, mint a góljaim. A taktikai előírásokat teljesen be kell tartanom ahhoz, hogy gólokat lőhessek. Az nem elég, hogy egoistán csak állok elől és várok."

Beszélt a tavalyi térdszalag-szakadásáról is. „Soha nem volt kétségem afelől, hogy sikerül visszatérnem".  Nemcsak amiatt hosszabbította meg a szerződését 2015-ig, mert a kezelés ideje alatt a klub hozzáállása rendkívül pozitív volt.  „A Mainzcal még nem értem el mindent. Még nem értem el a határaimat, még sokat fejlődhetek itt" - mondta a csatár, aki a napokban arról beszélt, számára a Bajnokok Ligája-szereplés lenne a csúcs.

Két hete a Hoffenheimnek mesterhármast rúgott, ezzel a hét futballistája lett a Bundesligában. A legutóbbi fordulóban a Werder Bremen ellen szerzett fejesével érte be a Bayern München csatárát, Mandzukicot a góllövőlista élén.  • Tippek
  • Bankszámla