Gizella
9 °C
14 °C

300 gólnál jár, de a Barcába nem fér be

2012.12.01. 08:54

David Villa az Alaves elleni kupameccsen lőtt duplájával megszerezte karrierje háromszázadik gólját. A legtöbbet a Valenciánál termelte, a válogatott legeredményesebb játékosa, klubjában mégsem mindig fér be a kezdőbe.

A csatár a 2010/11-es szezon elején érkezett a katalán klubhoz a Valenciától, négy évre írt alá. Első évében kezdőként számoltak vele, a bajnokságban harmincnégy mérkőzésen tizennyolc gólt szerzett, ez volt a legjobb éve, amióta a Barca játékosa.

Tavaly decemberben az Al-Szadd elleni klub vb-meccsen súlyos sérülést szenvedett, eltört a lába, emiatt a szezon további részét ki kellett hagynia, az Európa-bajnokságról is lemaradt. A kezdőbe azóta sem tudta visszaverekedni magát, idén eddig tíz meccsen négyszáz percet játszott, de öt gólt így is vágott.

A pályán többször is összebalhézott Messivel az utóbbi időben, szeptemberben egy bajnokin ordibáltak egymással, három hete pedig a Celtic ellen elvesztett BL-meccsen ugrott neki ismét az argentin, amiért nem passzolt.

A spanyol lapok egyre gyakrabban írnak a távozásáról, leginkább angol klubokkal hozták kapcsolatba, állítólag a Manchester City érdeklődik a legkomolyabban. Villa viszont a szerda esti kupameccs után arról beszélt az AS-nek, hogy fontosnak érzi magát a klubnál. „Mindig is fontos voltam, még akkor is, amikor megsérültem. A klub többször bizonyította, hogy sokat jelentek nekik".

A csatár a legtöbb gólt a Valenciánál termelte, öt szezon alatt százhuszonnyolcig jutott, a Zaragoza és a Sporting játékosaként negyven-negyven gólt rúgott, a Barcelonában harminckilencnél jár.

A válogatottban jól megy a neki, harmincévesen már most a spanyol csapat legeredményesebb játékosa, nyolcvanöt mérkőzésen ötvenháromszor talált be, Rault és Torrest is előzi.