Emma
-2 °C
6 °C

Zlatan: Én is lőnék 90-et, mint Messi

2012.12.11. 12:00
A PSG svéd csatára nem ájult el az argentin gólrekordjától. Neki is menne.

A francia L'Equipe megkérdezte Zlatan Ibrahimovicot, mi a véleménye Lionel Messi hétvégén felállított új gólrekordjáról. A Paris Saint-Germain csatára most sem okozott csalódást, úgy véli, neki is sikerülne.

„Én is rúgnék kilencven gólt, ha a bírók annyi büntetőt ajándékoznának nekem, mint amennyit a Barcelona kap" – mondta a lapnak a svéd, aki egy szezont töltött a katalán klubnál két éve. 45 meccsen 21 gólig jutott, de nem jött ki Josep Guardiolával, a Milanhoz igazolt, ahol második szezonjában huszonnyolcat vágott. Laporta, a Barcelona volt elnöke egy nyilatkozatában azt mondta, már kibékült a svéd és Guardiola.

A Marca összeállítása szerint az argentin rekorder az idén elért nyolcvanhat góljából csak tizennégyet lőtt büntetőből, hatvanötöt nyílt játékból, nyolcat pedig szabadrúgásból szerzett.

Ibrahimovic a nyáron igazolt a Paris Saint-Germainhez, a francia bajnokságban tizenhat forduló után tizennégy góllal vezeti a góllövőlistát.

A svéd október elején is beszólt már Messinek, akkor azt mondta, a Barca-sztár nem érdemli meg az idei Aranylabdát, mert már máson lenne sor.