Mindenki Rooneyt fényezi az angoloknál

2012.06.20. 11:05
Az angol válogatott elsőként jutott tovább a D csoportból, a nyolc között Olaszország lesz az ellenfele. Az ukránok elleni meccsen a tornán először lépett pályára Rooney, aki gólt szerzett. Nem is meglepő, hogy a csapattársak és az edző is csak róla tudtak beszélni.

„Mindig csak az elvárásokról beszélünk. Pedig sokkal fontosabb, hogy a csapat ténylegesen hogyan teljesít a tornán. Mert ez a torna nagyon jól alakul számunkra, és élvezzük minden percét. Kit érdekel, hogy mi lesz a vége? Mi csak menni akarunk előre, élvezni az Eb-t addig, ameddig lehet. Nem voltunk könnyű csoportban, mégis sikerült megnyerünk" - kezdte Roy Hodgson.

Az angolok edzője Rooney játékáról is beszélt. „Ő egy egyéniség, tudjuk, mit tud. Rendkívül fegyelmezetten játszott, és Welbeckkel együtt nagyon keményen dolgozott. A tény, hogy játszott 80 percet, segít neki abban, hogy a következő meccsen még több önbizalommal lépjen pályára."

„Senki sem hitt bennünk a torna elején, mégis sikeresek vagyunk. Nem brillíroztunk a pályán, de keményen dolgoztunk, itt az eredménye. Sokat kritizáltak minket az utóbbi időben. Ez nem jó érzés, de válaszolnunk kell rá. Az olaszok a következők, nagyon jól védekeznek. Már szerencse is kell a továbbjutáshoz" - monda Steven Gerrard, aki szintén elismerően szólt Rooneyról.

Lescott a visszatérő mellett a csapatkapitányra is kitért: „Tisztában vagyunk Wayne tehetségével. A posztján a világ egyik legjobbja, ha ő a csapatban van, mindig lesz esélyünk. Gerrard a másik olyan játékos, aki megmutatta, hogy világklasszis. Olyan ember, akire felnézhetünk, akinek a hozzáállásából erőt meríthetünk. Továbbjutottunk a csoportból, de most már nem akarunk leállni, addig akarunk menni, amíg csak lehet." Az angolok kapusa, Hart röviden, de frappánsan értékelte az untig dicsért Rooney játékát. „visszatért, és szerzett egy gólt, ahogy mindig is szokta, mert ő egy ilyen játékos."

Természetesen a meccs sztárja is megszólalt. „Elégedett vagyok a győzelemmel és a gólommal is. Nagy tornán rég nem lőttem már gólt, fantasztikus volt a csapat, és nagyszerűen védekezett. Megérdemeltük a győzelmet."

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM