Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Szalait már a dortmundi csatársorba teszik

2013.02.07. 12:28

Szalai Ádám még novemberben mondta az Indexnek, hogy kicsit zavarja az őt körülvevő médialáz, a német sajtó által egyre fokozott Szalai-mánia. Pedig akkor még nem is tudhatta, hogy rendszeresen be fogják dobni a nevét, hiszen a tizenegy Bundesliga-gólja tekintélyt parancsoló.

A Sport1.de most olyan cikket közölt, amely a dortmundi Lewandowski utódlásával foglalkozik. A dortmundi csatár szerződése ugyan 2014-ben jár le, élénken érdeklődik iránta a Manchester United, ha pedig netán elmegy a nyáron, akkor feltétlen pótolni kell.

Szalairól és Dzekóról megemlítik, hogy nyelvi problémáik nem lehetnek Dortmundban. A bayernes Mario Gomez neve is felmerült, és a lap megemlíti, pénzügyi akadályai az átigazolásnak nem lehetnek, hiszen a lengyel centerért körülbelül 30 millió eurót ígérnek az angolok.

Szalait a napokban a Fiorentinával hozták kapcsolatba, előtte a Lazióval, Arsenallal, ő pedig minden esetben elmagyarázta, 2015-ig szerződés köti klubjához, amelyik az ötödik helyen áll a bajnokságban, vagyis Európa Ligáért valamint a Német Kupáért harcol, hiszen a negyeddöntőben Freiburggal játszanak hazai pályán február legvégén. (Előtte a Schalkét búcsúztatták.)