Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Ferguson 12 ezer fontért szájalt

2013.02.08. 16:04

Forintban számolva 4 millió forintra (12 ezer fontra) büntette Alex Fergusont az Angol Futballszövetség, mert a Manchester United edzője Tottenham–MU-mérkőzés partjelzőjét, Simon Becket kritizálta.

Ferguson azért rágott be a január 20-ai meccs asszisztensére, mert az nem jelzett büntetőt, amikor Wayne Rooneyt Steven Caulker akadályozta szabálytalanul a tizenhatoson belül.

A MU-edző már a játék közben odaszólt Becknek, de nem fogta vissza magát a meccs után sem. „Az a partjelző ma nem adott meg semmit nekünk. Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Vajon miért nem látta, hogy Rooney 11-est érdemelt volna, és miért nem látott más eseteket sem? Jól emlékszünk még rá arról a Chelsea-meccsről, amikor Drogba háromyardos (majdnem 3 méter) lesen volt, és ő mégis elengedte. Sokkolta a játékot, nagyon csalodótt vagyok a teljesítménye miatt" - kommentált a sajtóban Ferguson.

A partjelző elfogulaltanságanak megkérdőjelezéséért azonban felelnie kellett, és az FA bűnösnek tartotta Fergusont az E3-as szabály alapján, ami tiltja a szóbeli sértéseket is.