Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Ferguson mourinhósodik

2013.02.09. 17:24

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere beszólt a Premier League tévés meccseire, hogy csapata BL-továbbjutását kockáztatják azzal, hogy vasárnapra tették meccsüket az Everton ellen.

Teljesen nevetséges szerinte, hogy nekik vasárnap kell pályára lépnünk, szerdai ellenfelük, a Madrid pedig már szombaton focizik a bajnokságban, így egy nappal több ideje lesz a BL-összecsapás előtt pihenni, mondta. „Mi nem adunk esélyt csapatainknak, hogy sikeresek legyenek Európában, míg más szövetségek képesek áldozatot hozni" - mondta.

A Sky Tv-nek szerződése van az angol szövetséggel, ezért az ő szavuk dönt ebben a kérdésben, és teljesen értelmetlennek nevezte ezen háborogni.

Emlékeztetett arra, hogy 2008-ban a Chelsea ellen úgy buktak 2-1-re a bajnokságban, hogy a londoniaknak több pihenőidejük volt a szerdai BL-nap után. „Az egy igazi sorsdöntő meccs volt" - tette hozzá.

Szerinte az Everton és a Madrid ellen két teljesen más csapat fog a pályára lépni.

Az angolok a vasárnapi PL-es Everton-meccs után szerdán a Bernabéuban lépnek pályára a BL-ben.

A Real Madrid is mindent elkövet, hogy a bajnokságban és a Spanyol Kupában is kedvezőbb időpontokat kapjon, hogy a Bajnokok Ligájának legfontosabb meccseire elég idejük legyen pihenéshez és a felkészüléshez. Próbálkoztak a Clásicó időpntjának átcsúsztatásával egy másik napra, majd amikor ez nem sikerült, az esti meccset délutánira akarták változtatni.

Nekik nem a madridi odavágó a gond, hanem a visszavágó, amelyet a Clásicó közelsége zavarhat meg.