Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Sztrájkolnak az egri focisták?

2013.02.11. 13:12

Új tulajdonosa lett az NB I.-es Eger futballcsapatának, Jámbor János helyett a Vác angol tulajdonosa, John Marshall vette át a klubot, emiatt a futballisták elbizonytalanodtak, jelentette ki a Nemzeti Sportnak Németh Norbert, a csapat játékosa.

A hétvégén a csapat a Vác ellen edzőmeccsen lépett pályára, pontosabban egy része. „Aki végignézte az öszeállításunkat, az láthatta, hogy  az alapcsapatból több futbalista is hiányzott. Nem akarok a többiek nevében beszélni, de azt nyugodtan kijelenthetem, a többség nem erőltette a pályára lépést. - Sztrájkoltak? - Ezt így nem mondanám. (...) a jövőnk finoman fogalmazva is bizonytalan." - mondta a lapnak.

Szombaton azt történt, hogy a Vác elleni meccsen megjelent az új tulajdonos, hogy megnyugtassa őket, majd megígérte, hogy ezen a héten mindenkivel külön leül, és „felvázolja a jövőt”. Kíváncsian és tele aggállyal várják, mondta.

Németh szerint a játékosokat a tulajdonosváltásról nem tájékoztatták, a sajtóból ismerik a hírt, és gondnak látják, hogy az előző vezetésnek az új már nem engedte, hogy a fizetésüket átutalják.

A nyáron az első osztályba feljutott egri klubot más is sújtotta, pédául nem játszhattak otthoni környezetben a stadion állapota, a világítás hiánya miatt.