Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Benitezt már a játékosai sem viselik el

2013.02.26. 11:14

Rafa Benitez a Chelsea-csapatkapitányával, John Terryvel balhézott össze a csapat hétfő esti edzésén a Daily Mail szerint. A szezon végéig kinevezett spanyol az egész keretet magára haragította megjegyzéseivel.

A londoniak 2-0-ra kaptak ki a Manchester Citytől a vasárnapi bajnoki rangadón, az edző a vereség miatt fakadt ki. Az esti foglalkozáson azt mondta játékosainak, hogy a hozzáállásuk már több edző állásába került, és azt is felrótta nekik, hogy alulteljesítenek, amióta Di Matteo távozott. A spanyol a taktikával kapcsolatban is kioktatta a keretet, mert úgy gondolta, nem képesek felfogni az utasításait. Ezután kérte ki a futballisták véleményét a történtekről.

A védő Cahill szerint a fáradtság miatt is romlott a formájuk. „Huszonkilenc hete nem volt pihenőnk. Ez nem kifogás, de a bajnokságnak ezen a pontján már a fáradtság is szerepet játszik".

A csapatot a legnagyobb tekintélyű játékos, John Terry védte meg, aki már tizenöt éve játszik a klubnál. A védő állítólag kikelt az edzője ellen, elmondta, hogy ez a csapat már Bajnokok Ligáját és bajnokságot is nyert. Hozzátette, több rutinos társának is elege van abból, ahogy Benitez irányít. A szemtanúk szerint ingerült vita lett a dologból, így a Middlesborough elleni FA Kupa-mérkőzésre készülő Chelsea-nél ismét áll a bál.

Benitezt korábbi Chlesea-ellenes kijelentései miatt már a kinevezésekor gyűlölték a Chelsea-szurkolók, többször is tüntettek ellene. A spanyol edző decemberben is kiosztotta játékosait, akkor azt mondta karaktere és vezére sincs a Terryt és Lampardot nélkülöző csapatnak.

A klub Bajnokok Ligájában a csoportból sem jutott tovább címvédőként, a bajnokságban pedig visszacsúszott a negyedik helyre a Tottenham hétfő esti győzelme után, az ötödik Arsenal csak két ponttal van mögöttük.  • Vennék
  • Bankszámla