Auguszta
-7 °C
0 °C

28-nak mondta magát, valójában 40 volt, de beállítottuk, mert jól játszott

2013.04.05. 11:39

A korábbi nigériai válogatott védő, Taribo West hazudott a koráról. A játékos egykori klubjának, a Partizannak az elnöke szerint sokkal idősebb volt, mikor hozzájuk került, mint azt állította.

A korábban az Interben és a Milanban is futballozó West 2002-ben, huszonnyolc évesen került a belgrádi csapathoz, ám Zarko Zecsevics szerint kiderült az igazság. „Amikor megvettük, huszonnyolcnak mondta magát. Később rájöttünk (a térdei állapotából), hogy már negyven éves, de nem volt probléma, mert jól játszott, úgyhogy maradt a csapatban".

A középső védő később a horvát Rijekához akart szerződni, de ha igaz, amit Zecsevics állít, akkor már negyvennégy volt, nem is igazolták le. Később még Angliában, a Plymouthban is játszott néhány meccset, majd az iráni Paykanból vonult vissza 2008-ban, harmincnégy vagy negyvenhat évesen.

West tagja volt az 1996-os olimpián aranyérmes nigériai futballcsapatnak. Az olimpia után az Auxerre-től igazolt az Interhez, ahol két éven át alapember volt, majd jött a Milan, ahol már alig futballozott.

Még az Internél játszott, amikor az egyik edzésen odament Marcelo Lippi edzőhöz, és azt mondta neki, „isten azt üzente nekem, hogy játszanom kell". Lippi erre csak annyit válaszolt, hogy isten elfelejtett erről szólni neki. Westet néhány héttel később elküldték a klubtól.

Az egykori játékost, aki ma már lelkész, megkereste a nigériai Punch, nekik azt mondta, nem tudja, Zecsevics miről beszél, különben is, tíz éve játszott a Partizannál, akkor senki nem hozta fel neki ezt.

Korábban több nigériai sztárjátékost is megvádoltak már azzal, hogy fiatalabbnak hazudták magukat. Nwanko Kanu állítólag kilenc, Jay-Jay Okocha tíz, a nemrég Amerikába szerződött Obafemi Martins pedig hét évvel több, mint amennyinek mondja magát, de West is gyanúba keveredett már évekkel ezelőtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!