Árpád
-2 °C
4 °C

Az MLSZ ismét büntette a Fradit és a DVTK-t

2013.04.23. 21:49

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost 500 ezer, a Diósgyőrt pedig 200 ezer forintra büntette szurkolói megnyilvánulásai miatt a két csapat vasárnapi bajnoki mérkőzésén. Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója alapján a hazai pályán játszó diósgyőrieket drukkerei megbotránkoztató, gyűlölködő viselkedése miatt büntették.

Az fb az FTC-vel kapcsolatos határozatában azt emelte ki, hogy a csapat szimpatizánsainak többsége szenvedélyesen biztatta együttesét, ám egy részük "szurkolóhoz méltatlan módon, összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált". A rigmusok egy része kirekesztő és gyalázkodó volt.

A Budapest Honvédot - a DVTK-hoz és az FTC-hez hasonlóan mint visszaesőt - ugyancsak súlyos, 300 ezer forintos büntetéssel sújtotta a testület. A fővárosi klub szurkolóinak egy csoportja a Kecskemét elleni bajnoki 85. percében 5 másodpercig huhogta a kecskeméti Mbengono Yannickot.

A Győr úgynevezett szabályzati rendelkezés megsértéséért 50 ezer forint bírságot kapott. A Kaposvár elleni szombati bajnokin kiállított egri Jiri Kabelét egy mérkőzésre tiltotta el a bizottság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?