Mourinho megy, kezdődhet a tisztogatás

2013.05.03. 13:30

José Mourinho biztosra vett távozásával Florentino Perez, a Real Madrid elnöke nagy átalakításokat tervez. Az öltözőben túl nagy szerepet kaptak azok a játékosok, akik kifejezetten Mourinho kérésére érkeztek Madridba, ráadásul többeknek ugyanaz az ügynökük, mint a portugál edzőnek - a goal.com információi szerint Perez elsősorban tőlük válna meg.

A védelemből négy játékos is kikerülhet, Pepét, Carvalhót és Coentraót is egyaránt Jorge Mendes képviseli, és bár Alvaro Arbeloa nem hozzá tartozik, ő is nagyon közel állt Mourinhóhoz. Az ötödik távozó az argentin Angel Di Maria lehet.

Az egyetlen játékos, aki megmaradhat Mendes kliensei közül, az Cristiano Ronaldo, vele hosszabbítani szeretne a klub, kérdés, ő mennyire szeretne. Állítólag a ManUnited keményen dolgozik a visszaszerzésén.

A transzferekbe természetesen a Mourinho utódjaként érkező edzőnek is lesz beleszólása – a jelenleg a PSG-nél dolgozó Carlo Ancelotti nevét lehet hallani leggyakrabban. A végső szót Perez mondja majd ki, aki nem akarja még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy túl nagy hatalmat ad az edzőnek, mint tette azt Mourinhóval.

Az egyelőre biztos, hogy Iker Casillas visszakerül a kapuba, cseréje lesz Diego Lopez, akit a Sevillából Iker mögé vettek, csak Mourinho előléptette, és azóta is első számú, hogy az állandó Madrid-kapus felépült kéztöréséből.

A nyár szuperigazolása a walesi Gareth Bale lenne, aki 70-75 millió euróért érkezhetne, Marco Verrattit hozná Ancelotti Párizsból, Kondogbiát a Sevillából és Gündogant a Dortmundból. A Real B-ből, a Castillából pedig Jesé Gonzales csatlakozhatna a felnőttekhez. Előre Sergio Agüero szerződtetése is felmerülhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla