Az edzőnek kellett lenyugtatni a szurkolókat

2013.05.09. 11:08

A Serie A szerdai fordulójában szurkolói rendbontás közel tíz percig állt a játék az Atalanta–Juventus-mérkőzésen (0-1). A játékosok és a vendégedző Antonio Conte is azon volt, hogy csillapítsák az indulatokat.

Atalanta Juventus 0 - 1 Petárdázás a bajnokin

A szurkolók Bergamóban görögtüzekkel dobálták egymást. A Juventus szurkolói a mosdókból kitépett mosdókagylókkal és wc-csészékkel valamint görögtüzekkel dobálták a hazaiakat. Ezek közül több a pályán kötött ki, így többszöri figyelmeztetés után, Marco Guida játékvezető a 28. percben közel tíz percre megszakította a játékot, amíg helyre nem állt a rend.

Mindkét fél játékosai igyekeztek megnyugtatni a szurkolókat, hogy folytatódhasson a találkozó, még a Juventus edzője, Conte is beszállt a győzködésbe.

Nem csak a meccs alatt voltak rendbontások, a kezdés előtt kétszer is összecsaptak a szurkolók a stadionon kívül.

A verekedés akkor robbant ki, amikor az Atalanta ultrái a vendégszurkolók buszaira támadtak. Az utca hamar csatatérré változott, a rohamrendőrök könnygázt vetettek be. Fél órával azután, hogy helyreállt a rend, ismét egymásnak esett a két tábor a stadion bejáratánál, egy nő meg is sérült, akit egy üveg talált fejbe.

A találkozót Alessandro Matri 18. percben rúgott góljával a Juventus nyerte 1-0-ra, mely már a hétvégi fordulóban bebiztosította 29. bajnoki címét.  • Tippek
  • Hírek