Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

8 nem: lasszóval talált edzőt a PSG, Blanc-t

2013.06.21. 13:17

A francia bajnok Paris Saint-Germain már a tizedik jelöltnél tartott Carlo Ancelotti pótlására, mikor csütörtökön végre sikerült megegyeznie Laurent Blanc-nal. A volt francia szövetségi kapitány egy arab tévécsatorna szerint két évre ír alá a klubhoz.

Carlo Ancelotti június legelején jelentette be, hogy a Real Madridtól távozó José Mourinho helyén szeretné folytatni az edzősködést, a PSG-tulaj, Nasszer el-Kelafi viszont addig nem engedi el az olasz trénert, amíg nem talál megfelelő helyettest.

Az eredeti terv a jelenlegi sportigazgató, a brazil Leonardo lett volna, ám ő 9 hónapos eltiltást kapott a francia szövetségtől, amiért az öltözőfolyosón leütközte a játékvezetőt egy mérkőzés után még májusban.

Azóta a PSG már tárgyalt a Chelsea-től távozó Rafa Benitezzel, aki az olasz Napolit választotta, felmerült Arsene Wenger neve, ő nem hagyta el az Arsenalt, míg Michael Laudrup a Swansea-nál, André Villas-Boas a Tottenhamnél maradt.

Zlatanék padja már nem üres
Zlatanék padja már nem üres

Guus Hiddinket az Anzsi Mahacskalától próbálták elcsábítani, sikertelenül, Fabio Capellót az orosz válogatottól nem engedték el. Capello után Roberto Mancini, majd Frank Rijkaard is gyorsan nemet mondott a PSG megkeresésére, pedig mindkét edző munkanélküli. Mancinit a Manchester Citytől küldték el a szezon végén, Rijkaardot a szaúd-arábiai válogatott kispadjáról állította fel a szövetség idő előtt még januárban.

A L'Equipe már pár napja írt róla, hogy a legutóbbi jelölt a korábbi világ- és Európa-bajnok, a 47 éves Laurent Blanc, aki trénerként a Bordeaux-nál és a válogatottnál is dolgozott. Végül ő, 10. jelöltként végre igent mondott.

De hogy lehet, hogy a világ talán leggazdagabb klubjának előtte mindenki nemet? Az ok a már említett Wenger, állítólag ugyanis 2014-től őt szeretnék a kispadra, egy szezonra meg senki nem akarja elvállalni a padot. Az Arsenalt 1996 óta irányító francia három bajnoki címet nyert a londoniakkal, egy év múlva lejár a szerződése.

Blanc kétéves megállapodásával sokat nem veszítenek az arabok, ha jövő nyáron úgy látják, érdemes váltani.

Franciaországban, de még inkább Spanyolországban viszont mindenki inkább arról beszél, hogy ezzel Ancelotti mehet a Real Madridhoz.