Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Neymar nem Kubala

2013.08.20. 09:08

Csodálatos összeállítást közölt a legnagyobb spanyol sportlap, a Marca, Neymar barcelonai debütálásáról. Mint írják, a brazil első bajnokija nem volt álomszerű. Eleve csak a 63. percben állították be a kispadról, amikor már 6-0-ra vezettek a katalánok, akiknek egyébiránt ez volt minden idők legnagyobb arányú győzelme a spanyol bajnokság nyitányán.

A Barcelona ezután még egy gólt szerzett, de Neymarnak ahhoz nem volt köze. A 88. percben kapott egy sárga lapot.

A spanyol lap a várva várt brazil bemutatkozását összehasonlította korábbi, szintén hatalmas reményekkel a Barcelonába érkező játékosokkal, illetve azok első bajnokijával.

A sort természetesen Kubala Lászlóval kezdik, aki 1951-ben, az Espanyol ellen léphetett a pályára (szeptember 8.), 1-0-ra nyertek, abban az évben a Barcelona bajnokságot és kupát nyert.

A felsorolásban szerepel Cruyff, akinek az első pályára lépése kicsit késett, csak 1973. október 28-án, a Granada ellen állították be. 4-0-ra nyert a csapat, ebből kettőt a holland vágott, azután már nem is vesztettek mérkőzést, így 14 év után ismét bajnokságot ünnepelhettek.

Maradona éppen a spanyolországi - számára mérsékelt sikerrel véget ért - világbajnokság után, 1982. szeptember 4-én mutatkozott be a Barcában, 2-1-re verték a Valenciát. Abban az évben a Királyi Kupát és egy azóta már megszűnt Ligakupát nyert a klubbal.

A sztárok között említik még Koemant, Romariót, Ronaldót, Ronaldinhót és Messit is, utóbbi 2004. október 16-án 8 percet kapott. A Barca 1-0-ra nyert, majd a bajnokságot is megnyerte.  • Vennék
  • Hírek