Auguszta
-3 °C
2 °C

Di Caniót saját kérésére állították ki

2013.09.15. 16:55

Paolo Di Canio, az angol élvonalbeli Sunderland labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője maga kérte a játékvezetőt, hogy állítsa ki a vendég Arsenal elleni szombati bajnoki mérkőzésen.

A 3-1-es Arsenal-győzelemmel zárult meccsen a bíró, Martin Atkinson elküldte a kispadtól Di Caniót, és most derült, csak figyelmeztette volna a trénert.

„Odajött hozzám, és azt mondta, ha folytatom ezt a viselkedést, felküld a lelátóra. Azt válaszoltam, ha szeretne tökéletes munkát végezni, akkor küldjön fel. A jövőben ilyet soha nem fogok mondani egy játékvezetőnek, mert komolyan vette" – mesélte Di Canio a BBC-nek.

Di Canio azért elégedetlenkedett, mert Atkinson érvénytelenítette Altidore gólját. A Sunderland-edző szerint játékosa nem volt szabálytalan, egyszerűen erősebb volt, és azért nyerte meg a gólt megelőző párharcot Sagnával szemben.

A Sunderland edzője a kinevezése után, idén márciusban azzal került az újságok címoldalára, hogy a játékosait nem engedte el szabadságra a szezon végeztével. Később több játékosát is megbírságolta, mert nem írtak alá egy jótékonysági aukcióra szánt pólót.

A Sunderland négy forduló után egy ponttal a tabella utolsó helyén áll.