Piroska
-2 °C
5 °C

Vallomást tett Messi a bíróságon

2013.09.27. 15:04

Lezajlott Lionel Messi, a Barcelona játékosának és apjának, Jorge Messinek a bírósági meghallgatása. 4,1 millió eurós adócsalással vádolják őket.

Az argentin játékos apját délelőtt 11-re, Messit pedig délre várták a barcelonai Gava bíróságon, ahonnan nem sokkal egy óra után mindketten távoztak. Hivatalos bejelentést egyikük sem tett, ám ügyvédjük, Cristóban Martell szerint védencei együtt működnek a hatóságokkal. „Átláthatóság, egyértelműség és együttműködés, ez volt a fő célja a Messi családnak. A mai napon megmutatták a nyomozóknak, hogy nincs okuk megtéveszteni őket, egyben készek rendezni az ügyet az adóhatósággal."

Lionel Messit és apját azzal vádolják, hogy 2007-09 között nem fizették be a nemzetközi piacon értékesített reklámjogok után az adót, a pénzt pedig különböző adóparadicsomokba menekítették. A játékos apja már befizetett 5 millió eurót (a vád szerint elcsalt 4,1 milliót, plusz a kamatokat), míg egyes spanyol lapok úgy tudják, hogy Messi további 10 millió eurós korrekciót is tett. Jorge augusztusban teljes felelősséget vállalt, mivel ő és korábbi üzleti partnere, Rodolfo Schinocco intézte fia pénzügyeit.

A pénteki meghallgatás után később dönt az ügyészség arról, hogy folytatja-e a vizsgálatot.