Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Erőtlen, gyenge Realt vert az Atletico: 0-1

2013.09.29. 00:01

Jobban nem is jellemezhette volna a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti a bajnokságban előttük álló Atleticót: olyan, mint az edzője, Diego Simeone.

„Jó helyezkedés, tökéletes koncentráció, pontosság, fegyelmezettség” - mondta Ancelotti az argetinről, és emellett arra is utalt, hogy a rivális védelme pillanatnyilag jobb a sajátjánál.

A Bernabeuban nyáron megnyert kupadöntő után az Atletico nyilván még egyszer meg akarta mutatni erejét, a győzelemhez a tizenegyedik percben meg is tette a legfontosabb lépést. Di Maria labdavesztése után – Filipe Luiz olvasta a gondolatát, merre szeretne elindulni sajét térfele közepén - két védő között Koke azonnal megjátszotta a jó ütemben kilépő Diego Costát, aki lehagyta a védőit, és jobbal tökéletesen passzolt a bal alsó sarokba, Sancheznek esélye sem volt.

A brazil csatár hét meccsen már nyolc gólnál tart - ennyi van Messinek is -, eddig tízet lőtt egy teljes szezonban.

Benzema fejjel közelről egyenlíthetett volna, de nem tette, míg a másik oldalon a hazai védelem két hibáját nem tudta góllal büntetni az Atletico. David Villa nem merte kapásból ellőni a labdát, így odalett a helyzet, míg Tiago egy szöglet után fejelhetett nyolc méterről – senki sem volt a közelében –, de egy métert tévedett.

Még ennél is nagyobb helyzet volt, amikor Godín fejese után Lopez hatalmasat védett, a kipattanót azonban Diego Costa nem tudta a kapuba juttatni három méterről.

A szünetben bejött Bale és Modric, de ettől veszélyes támadást még nem tudott vezetni negyedórán át a Real, mert nem volt meg a sebessége és az ötlete sem, míg az Atletico rendkívül fegyelmezetten védekezett.

A 60. percben Diego Costa teljesen egyedül tört kapura, de Pepe szorításában kihagyta, és a Lopezről kipattanó labdát sem tudták igazán veszélyesen visszajuttatni a vendégek.

Rögtön az ellentámadásból Bale-t akasztották, Ronaldo kapta meg a lehetőséget 18 méterre a kaputól, de legalább két méterrel bombázott fölé a portugál. Utána volt még egy kaput eltaláló lövése, de az sem volt veszélyes.

Morata Iscót váltotta, az utolsó negyedórát tehát két csatárral próbálta meg a hazai csapat, de a következő nagy helyzet ismét az Atletico előtt maradt ki, a 21 éves Koke csavarása a felső kapufán csattant.

Real Madrid vs Atletico Madrid' (0:1) All Goals & Highlights 28/09/2013

A 84. percben Courtois hatalmasat védett, Morata ollózott tíz méterre a kaputól, a kapusnak vetődve kellett kiütnie a labdát. Öt perccel később is a fiatal csatár került helyzetbe, de az oldalhálóra volt veszélyes.

A Real tizennégy éve nem kapott ki hazai pályán, az Atletico hibátlan maradt, tapad a Barcelonára, miután hetedik meccsét is megnyerte.