János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt a sose látott Puskás-gól: külsővel, szögletből a bal felsőbe

2013.10.25. 12:37 Módosítva: 2013.10.26. 09:15

A Real Madrid olyan kisfilmet készített legendája, Puskás Ferenc szoboravatójára, amelyben szinte a fizika törvényeit is meghazudtoló góllal jellemzik a magyar tízest.

Ballal, külsővel, bal oldalról, a bal felső sarokba csavarja a labdát (a videón 1.24-től). Nem lehet elégszer megnézni, és miután a szervezőktől megszereztük a filmet, megmutathatjuk, hogy Spanyolországban mennyivel másabb kép alakult ki róla, mint Magyarországon.

Itt a sose látott Puskás-gól

Nálunk természetesen az angoloknak lőtt visszahúzós csel a legemlékezetesebb (itt, a 3.00. perctől), a spanyol Puskás-arculathoz ez a félelmetes találat is elválaszthatatlanul hozzátartozik, mint megannyi más nálunk nem, vagy csak alig ismert találat.

Azt nem sikerült kideríteni, melyik csapatnak és mikor vágta be így, de az biztos, hogy többször ilyet nem kapott a kapus, pedig még csak rosszul sem helyezkedett. Van még olyan a futbbaltörténelemben, hogy ilyen technikával ilyen pontosan rúgjon valaki egy szögletet? Ha tud róla, írja meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!