Eszter, Eliza
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Kínát is meghódította Puskás szögletgólja

2013.10.29. 13:44

A Real Madrid a Puskás-szobor avatására filmet készíttetett, amelyben egy csodálatos szögletgólt láttunk. A klubnál nem tudták megmondani, melyik csapatnak bombázta be a labdát bal külsővel, a bal oldalról a pipába.

Kiderült: az Atletico Madridnak. Pontosabban, szögletgólok után keresgélve a kínai tévé 2010-es összeállítására bukkantunk, amelyen rangsorba állították a gólokat, látjuk Miccolit, egy macedón csavarást a Wembley-ben Seamennek, a laziós Claudio Lopezt, majd 9,5 ponttal az olasz Roberto Baggio a második. Izgatottan vártuk, ki lesz tíz ponttal az első. Legnagyobb meglepetésünkre: Puskás Ferenc.

Puskás szögletgólja tízes Kínában

Puskás 1960 februárjában, egy városi rangadón, telt ház előtt rúgta az ominózus gólt. 3-2 lett a Realnak, és ez volt az első találat. Puskás akkor vióolt 33 éves, nem sokkal később, májusban, a BEK-döntőn négyet rúgott a Frankfurtnak, 7-3-ra nyertek.

Az Aranylabda-szavazáson így is csak második lehetett, mert a kommunista tömb országai nem hagyták, hogy ő nyerjen. A magyar küldöttnél, Lukács Lászlónál például nem fért be a legjobb öt közé se.

A kínai tévé 2010 decemberében készítette az összeállítást, a lista azért is különleges, mert 1960-ban még nem nagyon ismerték a futballt.

De a góljait látva egyre inkább érthető, hogy csatártársa, a szintén BEK-győztes Amancio miért csak felállva hajlandó beszélni róla.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!