Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Amit Messi mond, az szent és sérthetetlen

2013.11.05. 16:24
A Messi, egy kisherceg álmai című könyv szerzője interjút adott a Sport TV riporterének, játéktudása mellett Messi emberi oldaláról is beszélt.

A Messi, egy kisherceg álmai (Messi: sueños de un principito) című esszégyűjtemény írója, José Manuel Garcia-Otero író, újságíró és blogger Spanyolországban. A granadai egyetemen sportújságírást tanít, korábban dolgozott az AS és a Marca sportnapilapnál is. Farkas Norbertnek azt is elmondta, mi a különbség Messi és Cristiano Ronaldo között.

„Ronaldo közel 190 cm méter magas, jóképű. Futómennyiségben nem lehet megverni és úgy, olyan erővel lövi el a labdát, hogy nincs párja a világon, annyi gólt lő, amennyit csak akar. Jó barátom, Jorge Valdano azt mondta, hogy Ronaldo a XXI. századi futballista prototípusa, de pechére ott van Messi, a természet, az emberiség csodája, aki a 170 cm-t is alig éri el, aki senkinél sem atletikusabb, erősebb vagy gyorsabb, és mégis ő a világ legjobbja. Ez a srác csodákra képes a labdával, és a futballpályán nála jobb gondolatokat nem talál ki, és nem is valósít meg senki” - elemezte Garcia-Otero, mi emeli Messit a többi játékos fölé.

Ezekkel a képességekkel milliókat tud gyönyörködtetni, emberileg is csodálatra méltó. Szűkszavú, odafigyel másokra, de ha egyszer kinyitja a száját

hirtelen síri csend lesz öltözőben

– mondja ezt biztos forrásra hivatkozva. – Az igazi vezéregyéniségekre, Xavira, Iniestára és Puyolra is odafigyelnek az öltözőben, ám ha Messi beszél, akkor teljes a csend, templomi komolysággal hallgat mindenki, még az edző is csendben marad. Amit mond, az szent és sérthetetlen.”

Az interjút a Sport Tv kedd esti Fieszta című műsorában vetítik.