Sára, Márió
2 °C
6 °C

Beckhamet lovaggá üti a királynő

2013.11.10. 15:31

Lovagi rangra emeli a brit uralkodó David Beckhamet. A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun bennfentes udvari forrásait idézve azt írta, hogy az angol labdarúgás 38 éves élő legendájának neve szerepelni fog II. Erzsébet királynő újévi kitüntetési listáján.

Beckham, akinek éppen tíz éve a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangját (OBE) adományozta az uralkodó, ezúttal a Sir előnév viselésére jogosító lovagi címben részesül. Felesége, a Spice Girls egykori énekesnőjéből divattervezővé előlépett Victoria Adams a Lady Beckham megszólításra tarthat majd igényt férje kitüntetése után.

A lap forrásai szerint már csak az ilyenkor szokásos utolsó rutinszerű háttérvizsgálatok folynak. A brit adó- és vámhivatal ellenőrzi, hogy Beckham pénzügyeivel minden rendben van-e, ahogy azt az uralkodói elismerésre felterjesztett tehetős jelöltek esetében formálisan mindig megteszik az adóhatóságok. Brit kormányzati bennfentesek közölték, hogy semmiféle akadályra nem számítanak Beckham magas kitüntetésével kapcsolatban.

Az angol labdarúgás világszerte márkanévként nyilvántartott szupersztárja a brit sportarisztokrácia felső százas kasztjának élén áll anyagi helyzete alapján.

A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját - Sport Rich List - a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb száz sportoló és sportmenedzser becsült vagyonáról, és az idei listát Beckham vezeti, aki a kimutatás szerint 165 millió fontot (csaknem 60 milliárd forintot) tudhat bankszámláján. A Sport Rich List szerkesztői az összegbe nem számolták bele Beckham feleségének 35 millió fontra (több mint 12 milliárd forintra) taksált személyes vagyonát.

A Sun szerint Beckham lovagi rangra emelésének lehetősége májusban merült fel, amikor a 115-szörös egykori angol válogatott - húszévi karrier után - visszavonult a profi futballtól. Ő az egyetlen angol labdarúgó, aki négy ország színeiben is bajnokságokat nyert: a Manchester Unitedben eltöltött évek után a Real Madridnál és az amerikai LA Galaxynál folytatta, majd a Paris Saint-Germain játékosaként fejezte be.

Nem kizárt, hogy Beckhamet Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája, a brit trón majdani várományosa üti lovaggá. Beckham közismerten szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztét is betöltő Vilmossal.