Ezrek búcsúztatták Eusebiót

2014.01.06. 18:54

Több ezer szurkoló tapsától övezve vitték körbe a vasárnap virradóra elhunyt legendás portugál labdarúgó, Eusebio koporsóját a lisszaboni Luz Stadionban.

A Luz Stadionban búcsúztak Eusebiotól
A Luz Stadionban búcsúztak Eusebiotól
Fotó: Miguel Riopa

A Benfica piros klubzászlójával lefedett koporsót, melyet egy fekete limuzin szállított a stadionba közép-európai idő szerint hétfőn fél három után, a játéktér közepén, egy aranyozott talapzatra állították. Ezután az autó körbegurult a koporsóval, miközben a lelátón a szurkolók a futballista arcképét ábrázoló zászlókat lobogtattak, piros füstgerjesztőket gyújtottak és a portugál himnuszt énekelték.

Az első sorban ott volt a Benfica összes jelenlegi játékosa Jorge Jesus vezetőedzővel együtt.

Előzőleg a futballvilág hírességei, a klub korábbi labdarúgói és drukkerek a létesítményben kialakított gyertyás ravatalnál hajtottak fejet a portugál labdarúgás legnagyobb alakja előtt.

A stadiontól a tömeg a városházához vonult, ahol az első hivatalos ceremóniát tartják. Eusébio búcsúztatása a Luz Stadionhoz közeli Szemináriumi templomban volt délután, majd a Lisszabon északi részében található Lumiar temetőben helyezték örök nyugalomra a legendás futballistát.

Orbán Viktor is megemlékezett a labdarúgóról

Orbán Viktor miniszterelnök a portugál kormányfőnek, Pedro Passos Coelhónak küldött gyásztáviratában emlékezett meg a vasárnap virradóra 71 évesen elhunyt és hétfőn eltemetett legendás labdarúgóról, Eusébióról.

„A Fekete Párduc nemcsak nagyszerű játékával, hanem egész életével mutatott példát több generáció számára” - írta Orbán Viktor a Puskás Akadémia honlapján is olvasható levelében.

A magyar miniszterelnök kiemelte még Eusébióval kapcsolatban, hogy „tehetsége és szorgalma mindannyiunkat lelkesített, szerénysége és embersége valamennyiünket megfogott”. Orbán szerint "minden nemzetnek szüksége van olyan hősökre, mint ő volt".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport