Piroska
-1 °C
5 °C

Már a kiesőjelölt is nagy falat a Unitednek

2014.02.01. 18:20

Hősies játékkal legyőzte a forduló előtt még kiesőhelyen álló Stoke City a Manchester Unitedet, amivel elmozdultak a kiesőzónából. Ráadásul ha a 2-1-es vereség önmagában nem lenne elég baj a vendégeknek, David Moyes két középső védőjét is elvesztette a mérkőzésen, ugyanis Jonathan Evanst és Phil Jonest is le kellett cserélni sérülés miatt.

A két kivált belső védő hiánya azonban nem mentség az eredményre, egyik gól sem az őket pótlók hibájából született. A 38. percben a skót Charlie Adam 35 méteres szabadrúgása Carricken megpattanva került a kapuba, De Gea tehetetlen volt, ahogy a középpályást sem lehetett hibáztatni.

A második félidőben gyorsan, alig két perc alatt kiegyenlített a sérülésből visszatérő Robin van Persie. A holland csatár a januárban igazolt Matától kapott tökéletes passzt, majd két védő között remek mozdulattal csavarta el a kapus mellett a labdát.

A Stoke City viszont villámgyorsan visszavette a vezetést. A beívelt labdát Walters fejelte vissza Arnautovicnak, az osztrák azonban hatalmas luftot rúgott. Pont így lett jó viszont Adamnek, aki egy pillanatig sem gondolkodott, hanem a szakadó esőben kapásból bevágta a hosszú felsőbe 28 méterről.

A United hiába nyomta meg a hajrát, nem tudta megtörni az a rettenetes sorozatot, amely Sir Alex Ferguson alatt elképzelhetetlen volt: az idei bajnokságban még nem találtak be az utolsó 10 percben. Ferguson edzősége idején számtalan meccset hoztak vissza a sírból a végén, Moyes azonban még a kiesőjelölt ellen sem tudta feltüzelni a csapatot, pedig a játékvezető minden lehetőséget megadott nekik, az első félidőben öt, a másodikban pedig hét percet hosszabbított.

A Manchester United maradt a 7. helyen, a Stoke azonban hatalmasat előre lépve jelenleg a 11., pedig a mérkőzés előtt még a 18. helyen állt Mark Huhges csapata.