Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Sosem látott sportszerűségi gesztus a Puskás Akadémia NB I.-es csapatától

2014.03.05. 20:33

A Puskás Akadémia futballcsapata újrajátszaná a Vasas elleni Ligakupa-nyolcaddöntő első mérkőzését, bár a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy fővárosi játékos jogosulatlan szereplése miatt utólagosan 3-0-val neki ítélte a győzelmet.

A két klub közötti fővárosi meccsen Görgényi Dávid nem léphetett volna pályára a Vasasban, mert korábban összegyűjtött sárga lapjai miatt automatikus eltiltását kellett volna letöltenie.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szerdán döntött úgy, hogy a pályán 2-0-s Vasas-sikerrel zárult meccset 3-0-val a Puskás Akadémiának ítéli. Mivel a második mérkőzést a Puskás Akadémia 3-1-re megnyerte, az fb határozata a továbbjutását eredményezi, míg a pályán elért eredményekkel a Vasas lenne negyeddöntős. (Idegenben lőtt góllal.)

Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a pfla.hu beszámolója szerint azt szeretné, ha inkább újrajátszanák a mérkőzést, és jelezte, ezt az MLSZ-nél hivatalosan kezdeményezi.

"Örültem a továbbjutásunknak, amikor eljutott hozzám a fegyelmi határozat híre, a Vasas elleni két Ligakupa-meccsünk sportszerű hangulata azonban azt mondatja velem, hogy jobban örülnék, ha a pályán sikerült volna kiharcolnunk a legjobb nyolc közé jutást - idézi a PFLA honlapja a klubelnököt. - Ezért úgy döntöttünk, hogy felajánljuk a Vasasnak a mérkőzés újrajátszását, megadva a lehetőséget arra, hogy a tárgyalóterem helyett a pályán dőljön el a negyeddöntőbe jutás kérdése. Hivatalosan is kezdeményezzük az MLSZ-nél, hogy a Vasassal újrajátszhassuk a mérkőzést, amelynek eredményét a fegyelmi bizottság eltörölte." (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!