Batistutát már lenyomta, Totti utolérhetetlen, Del Piero aggódhat

2014.03.09. 11:57

Az Udinese a 36 éves klublegenda, Antonio Di Natale góljával verte meg a Milant 1-0-ra szombat este, a gólerős csatárnak pályafutása vége felé már minden találat számít. 

A futballista ugyanis pályafutása 185. Serie A-gólját lőtte a Milan elleni bajnokin, ezzel a bajnokság örökranglistáján megelőzte az argentin Gabriel Batisutát, és bejött a legjobb tízbe. A csatár egyébként egy szépen kidolgozott akció végén talált be szombat este.

Antonio Di Natale Goal Udinese

Az idei szezonban ugyan nem termeli úgy a gólokat, mint az elmúlt években, de ha megnyomja a tavaszt, akkor még feljebb is léphet az örökranglistán. Az Ausztráliában levezető Alessandro Del Piero 188 gólig jutott a Serie A-ban, ugyanennyinél állt meg Guiseppe Sigonori, tehát ha még négyszer betalálna a hátralévő tizenegy meccsen, akkor a nyolcadik helyre jönne előre. Januárban még azt mondta, visszavonul, nem sokkal később már arról beszélt, maradhat még egy idényt. Ha így lesz, akkor a 205 gólos Roberto Baggio sem befoghatatlan.   

"Megpróbálom befogni Del Pierót, a 188 gól teljesíthető, Francesco Totti viszont utolérhetetlen" - nyilatkozta a csatár a Milan elleni győzelem után. 

A rutinos futballista tagja volt a 2012-ben Eb-ezüstérmes olasz válogatottnak, klubszinten a nagy eredmények elmaradtak, sosem játszott igazán nagy csapatban, pedig vitték volna, mégis elégedett, hogy hűséges maradt az Udineséhez. „Nyilván többet nyerhettem volna egy másik csapatban, de sosem bántam meg, hogy itt maradtam, ma is így döntenék" - tekintett vissza nemrég pályafutására. 

Az elmúlt években elképesztő mértékben termelte a gólokat, 2010-ben és 2011-ben is a Serie A gólkirálya volt, a múlt szezonban is huszonhárom találatig jutott.

A Serie A örökranglistája

1. Silvio Piola – 274

2. Francesco Totti – 232

3. Gunnar Nordahl – 225

4. Giuseppe Meazza – 216

5. Jose Altafini – 216

6. Roberto Baggio – 205

7. Kurt Hamrin – 190

8. Giuseppe Signori – 188

9. Alessandro Del Piero – 188

10. Antonio Di Natale – 185  • Hírek
  • Bankszámla