Auguszta
-7 °C
0 °C

MLSZ-kiírás fúrta meg a Puskás Akadémia ritkán látott sportszerűségi gesztusát

2014.03.19. 12:19

Nem jött össze a sportszerűségi gesztus a Puskás Akadémia NB I.-es csapatának, nem játszották újra a Vasas elleni Ligakupa-nyolcaddöntőt.

A két héttel ezelőtti meccset a Vasas nyerte 2-0-ra, de a Magyar Labdarúgó Szövetség egy fővárosi játékos sárga lapok miatti jogosulatlan szereplése miatt utólag 3-0-val a felcsútiaknak ítélte a győzelmet, akik így összesítésben továbbjuttak. A Vasasnál úgy tudták, a csoportmeccsek után törlődnek a sárgák, ezért engedték pályára lépni Görgényi Dávidot.)

Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke akkor azt nyilatkozta, azt szeretné, ha inkább újrajátszanák a mérkőzést, és ezt az MLSZ-nél hivatalosan kezdeményezi.

„Örültem a továbbjutásunknak, amikor eljutott hozzám a fegyelmi határozat híre, a Vasas elleni két Ligakupa-meccsünk sportszerű hangulata azonban azt mondatja velem, hogy jobban örülnék, ha a pályán sikerült volna kiharcolnunk a legjobb nyolc közé jutást. Ezért úgy döntöttünk, felajánljuk a Vasasnak a mérkőzés újrajátszását, megadva a lehetőséget arra, hogy a tárgyalóterem helyett a pályán dőljön el a negyeddöntőbe jutás. Hivatalosan is kezdeményezzük az MLSZ-nél, hogy a Vasassal újrajátszhassuk a mérkőzést, amelynek eredményét a fegyelmi bizottság eltörölte."

Ebből nem lett semmi.

Az akadémia felajánlotta az újrajátszást a Vasasnak, kérvényezte is az MLSZ-nél, de a versenyszabályok nem tették lehetővé, mondta az Indexnek Szöllősi György, a PFLA kommunikációs igazgatója.

A Ligakupa azóta folytatódott, a Puskás a negyeddöntő első meccsén 1-1-et játszott Debrecenben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!