Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy nap alatt két játékost veszítettek a franciák

2014.06.06. 16:22

Kikerült a franciák vb-keretéből Franck Ribery, aki hátfájdalmai miatt nem tudja vállani a brazíliai tornát, erősítette meg a L'Equipe-nek a Francia Labdarúgó Szövetség.

A Bayern München szélsője kihagyta a franciák mindkét eddig felkészülési meccsét, sőt a május 17-i Német Kupadöntő óta nem is volt pályán egy percet sem - terv szerint a vasárnapi, Jamaica elleni mérkőzésen játszott volna, de azt a mérkőzést sem tudja vállalni, így Didier Deschamps kitette a 23 fős keretből.

A helyére a Montpellier támadó középpályását, Remy Cabellát hívta be a válogatottba. Pénteken két helyen is változtatnia kellett a franciáknak a csapaton, ugyanis Ribery előtt már Clement Grenier-ről is kiderült, sérülés miatt nem utazhat - őt Morgan Schneiderlin pótolja majd Brazíliában.

Ribery a franciák 10 vb-selejtezőjén 5 gólt szerzett, ezzel ő volt a legeredményesebb a válogatottban.