Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Újabb brutális fejelés, most a spanyoloknál

2014.08.18. 14:34

Nem a brazil Brandao orrtörő fejelése volt ez egyetlen brutális megmozdulás a hétvégi futballeseményeken, a spanyoloknál egy barátságos meccsen tört ki a balhé egy fejelés után. 

A Cadiz fogadta a Sevillát, a találkozó 79. percében akadt össze a hazai Kike Lopez és a volt Liverpool-játékos Iago Aspas. Aspast felborították, de nem hagyta annyiban, odapiszkált a lábával, majd számon kérte az ellenfél középpályását.

Lopez nem nagyon magyarázkodott, inkább határozottan arcon fejelte Aspast, aki elterült, aztán inkább felugrott, neki akart menni a Cadiz-játékosnak, ezzel kezdődött a lökdösődés. 

Iago Aspas vs Kike López (Cadiz vs Sevilla) Friendly Match

A bíró közelről nézte végig az egészet, úgyhogy Lopezt kiállította, Aspasnak pedig adott egy sárgát. A barátságos meccset 3-0-ra nyerte a Sevilla. 

Vége Brandao karrierjének? 

Közben a PSG-s Mottát az öltözőfolyosón lefejelő Brandaóval kapcsolatos hír, hogy akár kétéves büntetést is kaphat a francia szövetségtől. A szabályok szerint, ha valaki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz ellenfelének, akkor azt két évre is eltilthatják a futballtól.

A PSG orvosi stábja még nem állapította meg, hogy az orrtörött Mottának pontosan hány napot kell kihagynia, ha ez nem lesz nyolc nap, akkor a Marca szerint egy év alatt megúszhatja. 

Az ügyben már a sportért felelős francia államtitkár is megszólalt, azt mondta hétfőn a L'Equipe-nek, hogy a Bastia-csatár Brandaónak súlyos büntetést kell kapnia, mert elfogadhatatlan, amit csinált.

Ha a brazil játékos kétéves eltiltást kap, akkor az a pályája végét is jelentheti, hiszen már harmincnégy éves, új klubjában pedig mindössze két meccse volt eddig.