Miklós
-4 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Hány évig él még ebből a biciklicselből CR?

2014.09.15. 12:16

Nem játszott jól a Real Madrid az Atletico ellen a hétvégén, három forduló után csak egy győzelme van, máris 6 ponttal le van maradva a vezető Barcelona mögött. Carlo Ancelottinak lesz dolga bőven, amíg a sok új játékost egymás mellé csiszolja, amíg megtalálja James Rodriguez vagy éppen Kroos helyét a középpályán, illetve az egymáshoz való viszonyukat felépíti.

Tavaly is így kezdett a Real, ha nyert is, szenvedve, csak egy-egy gólokkal, az olasz edző aztán áprilisban már nagyon gördülékennyé tette a játékot.

Ha nem megy a csapatnak, akkor jön általában az amúgy most nem topformában lévő Cristiano Ronaldo, és kiharcol egy tizenegyest.

A spanyol közvetítésben azt a kérdést tették fel, hány évig képes ezt még megcsinálni? A februári kupameccsen ugyancsak volt egy ilyen eset. Akkor is rárohant a tizenhatoson belül álló védőjére, egy biciklicsellel kibillentette, mivel volt érintkezés -  és nem vállal -, kénytelen tizenegyest adni a játékvezető. (11 sárgát adott egyébként a bíró a 23 szabálytalanságért, ami alighanem világrekord, úgy tűnik a világbajnokságon látott lapspórolás Európában nem folytatódik.)

Ronaldo csele

A 28 éves Siquera a portugál Benficából szerződött az Atleticóba, előtte a Granadában játszott, akarta a Real is, de nem tudott mihez kezdeni Ronaldo sebességével. Odalépett, büntető. Ezt a cselt alkalmazta egyébként leggyakrabban a brazil Ronaldo is, kivédhetetlen, ahogy a láb közelít a labdához, majd átmegy felette, nem is lehet rá nem elmozdulni.  Ha meg a védő mégis állva marad, a labda és a csatár máris túljutott rajta.

Ha a Chelsea-nek eladott Filipe Luis van a helyén, talán más a szituáció, hiszen Luis sokkal gyorsabb - nyilván inkább hátrált volna, és a vonal felé szorítja -, valószínűleg biztosan nem lépett volna látványosan a portugál felé, ami a bírónál is egyértelmű volt.