Gusztáv
-4 °C
1 °C

Dráma: Robben-büntetővel fordított a Bayern a BVB ellen

2014.11.01. 20:57

Jürgen Klopp rendesen összerázta a bajnokságban – a mérkőzés kezdetéig – hat meccs nyeretlen Borussia Dortmundot, amelynek ugyan az első percekben komoly helyzeteket kellett megúsznia, de fél óra után, egy kontra végén mégis vezetéshez jutott.

Kagava Sindzsi passzából Pierre-Emerick Aubameyang indult meg a jobb oldalon, majd mindenkit lefutva nagyon pontosan adott középre, ahol Marco Reus érkezett és csúsztatott a hosszú sarokba.

A Dortmund óriási nyomás alatt őrizte az előnyét negyven percen át, amit nagyban a kapusának, Roman Weidenfellernek köszönhettek, aki számos bravúrt bemutatott. Igaz, a szerencse is velük volt, mert amikor egy kirúgásból fejen lőtte saját csapattársát, a labda nem a kapu felé pattant.

A hajrát viszont a Bayern München bírta jobban, amely előbb a korábbi dortmundi Robert Lewandowski góljával kiegyenlített a 72. percben, majd öt perccel a lefújás előtt Arjen Robben büntetőjével meg is fordította a rangadót, teljesen megérdemelten. Ahogy a büntető is jogos volt, Neven Subotics lerántotta a mellette kitörő Franck Riberyt.

Reus találatával egyébként remek sor szakadt meg az idén továbbra is veretlen Bayernnél, ugyanis idén először kaptak gólt az első félidőben – erre 436 percet kellett várni. A Bayern továbbra is az első, előnye négy pont a második Wolfsburggal szemben, míg a Dortmund a 16., kiesési helyosztót jelentő helyen áll.