Szilárda
0 °C
6 °C

C. Ronaldo csúnya Messi-ügybe keveredett

2014.11.12. 10:11 Módosítva: 2014-11-12 10:11:35

Cristiano Ronaldónak közleményt kellett kiadnia, hogy cáfolja egy Messiről megjelenő könyv egyik állítását, miszerint a Real Madrid öltözőjében csak anyabaszóként emlegetik a Barcelona argentin sztárját, és a megnevezés Ronaldótól származik. A Guillem Balague által írt könyv szerint arra is ráragad ez a becenév, aki szóba áll Messivel.

Balague jó nevű újságírónak számít Spanyolországban, több külföldi újságnak, például a Sky Sportsnak vagy az amerikai Bleacher Reportnak is dolgozott már, ezért is robbant nagyot a spanyol sajtóban, hogy megjelent a könyvből egy részlet.

Az ügyben leginkább érintett Cristiano Ronaldo kénytelen volt reagálni, közösségi oldalára rakta ki közleményét. „Azt híresztelik, hogy Messire sértő megjegyzéseket tettem. Ennek semmi valóságalapja nincs, és gondoskodtam arról, hogy az ügyvédeim megtegyék a megfelelő lépéseket az ügyben. Minden profi futballistát tisztelettel kezelek, Messi sem kivétel". 

A könyv szerint egyébként Cristiano Ronaldo az öltözőben többször beszélt arról, hogy Messivel nagyjából annyira baráti a kapcsolata, mint Nagy-Britanniaé és Írországé, a csapattársak pedig örömmel poénkodnak a barcásról, akit csak a portugál sztár kutyájaként emlegetnek, akit hordozótáskában visz ide-oda. 

Ronaldo és Messi mindig igyekszik a másikról udvariasan beszélni, ha megkérdezik őket. Olyan is volt már, hogy az egyik Clasicón Messi megkérdezte Cristiano Ronaldót, hogy jól van-e, miután egy ollózási kísérlet után rosszul fogott talajt. De azért a díjátadókon többször is látni lehetett, hogy nem éppen haverok, hűvösen viselkednek egymással. 

Közben egy másik, Cristiano Ronaldóval kapcsolatos sztorit is felkapott a spanyol sajtó, ez még a hétvégi, Rayo Vallecano ellen 5-1-re megnyert bajnokira nyúlik vissza. A meccs előtt a fiatal Medrán nem pacsizott le a portugállal, valószínűleg egyszerűen nem vette észre, majd a meccs végén Ronaldo üvöltözött a játékossal, amiért nem passzolt neki a 89. percben. 

A 20 éves játékos életében másodjára lehetett ott az első kerettel egy mérkőzésen, sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen csak zavarban volt.